Kelley L Cox-USA TODAY Sports
PLAY-OFF BEZ PORAZA

WARRIORSI DVIJE POBJEDE OD DOSAD NEVIĐENOG SAVRŠENSTVA U POVIJESTI NBA-A Curry je jednako gladan kao Durant: Osjećam se odgovornim za sedmu iz 2016.

Sve ovo ne znači ništa ako ne dovršimo seriju - odmah je upozorio Kerr. - Znamo o čemu je riječ, vjerujte mi, znamo. Vodili smo 2-0 i prošle godine
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 06. lipanj 2017. 14:53

Steve Kerr se vratio, Kevin Durant izgledao je jednako dobro kao u prvoj, Klay Thompson ovoga je puta pogađao, ali nakon dvije utakmice NBA finala u kojima je Golden State s lakoćom obranio domaći teren velika je priča i Steph Curry.

- Nikada u životu nisam vidio fokusiranije Duranta i Curryja - kaže Draymond Green.

- Možda tek jednom kad nam je KD za OKC stavio 52...

Kerr i dalje oprezan

Durant ga je ispravio, podsjetio da je bilo 54, ali za ovu priču to zaista nije važno. Svima su u Warriorsima važne samo ove dvije brojke: 2-0. Doduše, istu je prednost Golden State imao i prošle godine, nakon čega su se iz Clevelanda vratili s 3-1, da bi Cavaliersi s tri pobjede zaredom došli do naslova prvaka. Međutim, postoji jedna ogromna razlika.

Prošle godine prve dvije pobjede nisu bile ni izbliza ovako uvjerljive, a pritom Warriorsi prošle godine nisu imali Kevina Duranta. Kao što nisu imali ni ovako gladnog Stepha Curryja, koji s prstenom iz 2015. također traži iskupljenje.

- Osjećam se odgovornim, neke moje izgubljene lopte i promašeni šutevi u završnici sedme utakmice razlog su našeg poraza.

Ovo je Curry govorio prije početka finalne serije, a iskupljenje traži na parketu u svom najboljem doigravanju do sada. Motivacija je na najvišoj mogućoj razini, pa je tako u drugoj utakmici upisao triple-double, kojim je parirao onom LeBrona Jamesa, a skupio je više skokova nego recimo Tristan Thompson u prve dvije kombinirano.

- Sve ovo ne znači ništa ako ne dovršimo seriju - odmah je upozorio Kerr.

- Znamo o čemu je riječ, vjerujte mi, znamo. Vodili smo 2-0 i prošle godine.

S tom razlikom da su ove godine neporaženi u doigravanju, dvije pobjede udaljeni od savršenstva kakvo nije imao nitko u povijesti NBA lige. Sixersi su do naslova ‘83. došli s 12-1, a Lakersi su ‘01. izgubili tek jednu od 16 utakmica. Golden State na 14-0 ima priliku postaviti rekord, a u tome će uspjeti čak i ako izgube jednu jer će u tom slučaju imati pobjedu više od Lakersa, koji su prije 16 godina u prvom krugu igrali seriju do tri pobjede.

- Ne namjeravam napraviti korak natrag - poslao je poruku Kevin Durant.

- Znamo jako dobro da je ovo daleko od gotovog, znamo koliko je teško biti najbolja momčad u ovoj ligi.

Papir već duže vrijeme nudi zaključak da je Golden State najbolja NBA momčad, a u sudaru s aktualnim prvacima to se potvrđuje i na parketu. Iako je LeBron James prve dvije odigrao - čak i po njegovim, visokim kriterijima - jako dobro. Štoviše, u drugoj je uz Jamesa briljirao Kevin Love, ali to nije bilo dovoljno ni da Cavaliersi ostanu u utakmici nakon tri četvrtine.

LeBron frustriran

- Veći smo dio utakmice izvršavali plan koji smo imali, bili smo agresivniji, prisilili ih na 20 izgubljenih lopti... I opet smo poprilično jako poraženi.

LeBron nije bio raspoložen za razgovor, čak je izbjegao odlazak na konferenciju za novinare i izjave davao u svlačionici uz objašnjenje: “Postoji razlog, ali ne bih o tome, tek da nema veze s pobjedom ili porazom.” Što je zapravo najbolji košarkaš svijeta uopće mogao reći osim pokazati frustraciju nakon što njegovoj dobroj igri unatoč Cavsi nisu bili ni blizu Warriorsima. A nisu im bili ni blizu iz vrlo jednostavnog razloga: ne mogu ih braniti. Napad nije problem, James je u napadu tražio i pronalazio dobra rješenja za Cleveland, ali na drugoj su strani terena Durant, Curry i Klay Thompson iskombinirali 87 poena. Cavsima se ne piše dobro...

Linker
18. travanj 2024 11:02