SHRVANI UKRAJINAC

U ruskom bombardiranju ostao bez supruge (29): ‘Nadam se samo da je brzo preminula‘

Oleg Rubek u bombardiranju je izgubio 29-godišnju suprugu Katju, kao i njihov obiteljski dom

Olegova supruga Katja smrtno je stradala prilikom ruskog bombardiranja Žitomira

 Emmanuel Duparcq/Afp/Profimedia

Prilikom ruskog bombardiranja mjesta Žitomir, udaljenog dvjestotinjak kilometara od glavnog grada Kijeva, poginule su najmanje tri osobe. Jedna od njih je 29-godišnja Katja Rubek, čiji je suprug Oleg uz pomoć mještana pokušavao izvući uspomene iz obiteljskog doma.

"Kad smo pronašli moju suprugu, primijetili smo kako joj nedostaju dijelovi glave", opisao je strahovitu situaciju 32-godišnji Oleg. "Nadam se samo da je moja supruga brzo preminula", dodao je potreseni Žitomiranin.

Katja je pronađena nedaleko od kratera, koji se formirao nakon pada bombe. Oleg je u trenucima nakon bombardiranja pomislio da je u trenu izgubio sve. "U ruševinama sam pronašao svoju kćer. Nije plakala, nije davala znakove života. Kad sam je ugledao, sve se raspalo u mojoj duši", kazao je Oleg, no dodatna je tragedija na svu sreću izbjegnuta. "Kad sam je primio u ruke, počela je plakati. Bio je to jedan od najljepših zvukova koje sam u životu čuo", kazao je mladić.

Mještani Žitomira pomagali su obiteljima čije su kuće teško stradale u bombardiranju da, iz onoga što je preostalo, izvuku bilo kakve vrijednosti. No sve to čine između sirena za uzbunu, kad se skrivaju u atomska skloništa. Bez obzira na dosadašnji danak, opasnost od ruskih napada nije prestala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:52