SETUBAL, PORTUGAL - JULY 13: SL Benfica midfielder Joao Felix from Portugal during the match between SL Benfica and Vitoria Setubal FC for the Internacional Tournament of Sadoat Estudio do Bonfim on July 13, 2018 in Setubal, Portugal. (Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)
Carlos Rodrigues/Getty Images

PADAJU REKORDI

PORTUGALSKO ČUDO OD DJETETA PROTIV EINTRACHTA SRUŠILO DVA REKORDA S trona skinuo prema mnogima najvećeg portugalskog nogometaša svih vremena

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.04.2019. u 09:26

 • Utakmicu za pamćenje odigrao je sinoć Joao Felix, 19-godišnji Benficin dragulj, koji je u pobjedi portugalskog kluba nad Eintrachtom 4-2 sudjelovao u sva četiri gola.

  Igrač za kojeg Benfica traži 120 milijuna eura postigao je, naime, tri gola, dok je kod četvrtog bio asistent.

  Benfica je od od 20. minute susreta na travnjaku imala igrača više nakon što je izravnio crveni karton zaradio N'Dicka i Portugalcu mogu žaliti što pitanje prolaska u polufinale Europa lige nisu riješili već sinoć u Lisabonu. Sada ih čeka uzvrat u Njemačkoj koji sigurno neće biti samo formalnost...

  Što se tiče Felixa, on je sinoć odigrao povijesnu partiju u punom smislu riječi. S tri postignuta gola postao je najmlađi Portugalac kojemu je tako nešto uspjelo u europskoj utakmici.

   

  Do sinoć, vlasnik ovog jedinstvenog rekorda bio je jedan od najvećih portugalskih nogometaša  povijesti, Eusebio, koji je 1962. godine kao 20-godišnjak istu stvar izveo u Kupu prvaka.

   

  Također, Felix je sinoć postao i najmlađi igrač u povijesti Europa lige koji je postigao tri gola na istoj utakmici.

  U svim natjecanjima ove sezone Felix je postigao 15 pogodaka kojima je dodao i sedam asistencija.

   

   

  Iz drugih medija