Goran Mehkek / CROPIX
TEŠKO IZBORENA TRI BODA

ROSENBORG PRED DINAMO STIGAO DO TIJESNE POBJEDE U STRESNOJ UTAKMICI Norvežani upisali sedmu uzastopnu domaću pobjedu u svim natjecanjima

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. kolovoz 2019. 01:46

ROSENBORG Dinamov suparnik odigrao stresnu utakmicu u prvenstvu Norveške

Bjorn Maars Johnsen postao je novi igrač Rosenborga, radi se o 27-godišnjem norveškom napadaču koji je u Trondheim stigao na posudbu iz AZ Alkmaara. No za Dinamo to nema puno veze, jer Johnsen nema pravo nastupa u utorak u uzvratnom dvoboju play-off runde Lige prvaka.

Isto kao u Maksimiru

Dok je Dinamo odmarao, jer je utakmica s Rijekom odgođena za prosinac, norveški prvak je opet bio u akciji. I došao je do pobjede u stresnoj utakmici protiv Stabaeka, trijumfa koji ga je na dva boda približio trećeplasiranom Oddu, koji, doduše, ima i utakmicu manje. Završilo je 3:2 za momčad pod vodstvom trenera Eirika Hornelanda, koji je izveo sljedeći sastav u formaciji 4-3-3: Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen (od 79. Trondsen), Lundemo (od 46. Asen), Konradsen - Akintola (od 66. Helland), Soderlund, Adegbenro. Potpuno istih udarnih 11 Horneland je izveo i u srijedu u Maksimiru.

Rosenborg je upisao sedmu uzastopnu domaću pobjedu u svim natjecanjima, no za nju se morao pomučiti protiv suparnika iz donjeg doma ljestvice. Nesretni Meling u 8. minuti je postigao autogol i doveo goste u prednost, a 20 minuta kasnije izjednačio je Soderlund nakon asistencije Akintole. U nastavku se dogodio preokret, u 63. minuti Adegbenro je pogodio za 2:1 golom s 18 metara, a u 75. je Helland s bijele točke povećao prednost Rosenborga na dva gola razlike. Nisu se gosti predavali, u 82. minuti Junker je smanjio zaostatak, ali snage za izjednačenje gosti ipak nisu imali.

Linker
20. travanj 2024 04:06