REUTERS/Susana Vera
TAKO JE SVE POČELO

VEZNJAK REAL MADRIDA OTKRIO DA IZA NJEGOVOG USPJEHA STOJI VELIKA LAŽ IZ DJEČAČKIH DANA Brazilac objasnio kako je 'prevario' svog bivšeg trenera

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. listopad 2019. 19:26

Casemira se smatra jednim od najboljih defenzivnih veznjaka na svijetu, ali veliku ulogu u njegovom uspjehu odigrala je jedna velika laž izrečena davno, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, kada je počinjao igrati nogomet Brazilac uopće nije igrao na toj poziciji, a kako je došlo do toga da se preseli u sredinu terena, ispričao je u intervjuu za španjolsku televiziju.

- Kada sam otišao na probu u Sao Paulo bio sam napadač. Bio sam fizički jak i uvijek sam najviši u svojoj generaciji, stoga sam postizao mnogo pogodaka glavom. Kada sam došao tamo s 12 ili 13 godina, uz mene je bilo još 300-injak igrača, a u planu im je bilo uzeti ih samo 50.

Sjećam se da je, kada je trener pitao tko su vratari, troje djece diglo ruku. Zatim je pitao tko su napadači, a više od 40 djece se javilo. Rekao sam sebi da je konkurencija velika te da neću biti napadač. Ista stvar se dogodila kada je pitao tko je veznjak. Zatim je trener upitao ima li defenzivnih veznjaka. Sedam ili osam ruku se pojavilo u zraku pa sam si rekao: "U redu, ja sam defenzivni veznjak".

No, Casemiro u početku nije uspio zavarati svog trenera.

- Tijekom probe trener me povukao sa strane i rekao mi: "Ti nisi defenzivni veznjak, ovdje si došao kao napadač", ali ja sam inzistirao na tome da jesam. I tako je sve počelo.

Brazilac nije pogriješio u odluci jer je na kraju nastupio 112 puta za Sao Paulo na svojoj neprirodnoj poziciji, ali zadržao je osjećaj za gol, postigavši ih 11. U madridski Real stigao je 2012. te je u 204 nastupa postigao 20 pogodaka.

Linker
18. travanj 2024 02:18