Screenshot
I DALJE JE U SJAJNOJ FORMI

VIDEO: ĆIRINI VATRENI SU NAPRAVILI ČUDO, A ON JE POSTAO NAJSKUPLJI NOGOMETAŠ SVIJETA Pogledajte što legendarni dribler radi 21 godinu kasnije!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. lipanj 2019. 09:56

Legendarni brazilski nogometaš Denilson jedna je od onih posebnih priča koje prate ovogodišnje 46. izdanje Copa Americe u Brazilu.

Tamošnji mediji prisjetili su se trenutka iz 1998. godine kada je Denílson de Oliveira 'preko noći' postao najskuplji nogometaš svijeta. Dogodilo se to nakon antologijskog Svjetskog prvenstva na kojem je svijet upoznao Ćirine Vatrene, i francuskog trijumfa protiv Brazila u velikom finalu.

Sjajni brazilski dribler i tada još uvijek igrač Sao Paula briljirao je u Francuskoj, a nekoliko tjedana nakon završetka Mundijala ostvario je povijesni transfer. Španjolski Betis ga je platio tada rekordnih 32 milijuna eura (protuvrijednost po podacima Transfermarkta), a prije toga niti jedan klub nije potrošio toliki novac na nekog nogometaša.

Potpisao je Denilson rekordni ugovor i ispisao povijest, no sve što je u Španjolskoj napravio poslije bilo je za zaborav. Postigao je svega pet golova u dvije sezone nakon čega je posuđen Flamengu, a karijeru je završio 2010. godine u grčkoj Kavali.

A što danas radi nogometna legenda? 21 godinu kasnije Denilson je ponovno na malim ekranima, ali kao glavni protagonist u reklamama.

41-godišnji Brazilac snimio je uoči Cope reklamu za jednu od najuspješnijih južnoameričkih građevinskih tvrtki - u njihovoj trgovini građevinskog materijala! Sudeći po izgledu, i dalje je u sjajnoj formi.

Linker
25. travanj 2024 02:15