REUTERS/Andreas Gebert
MAJSTOR!

VIDEO: ČUDESNI NIJEMAC SE VRATIO I ZAKLJUČAO VRATA Pogledajte fantastične reakcije koje su spasile Bayern u ključnim trenucima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2019. 01:04

Fantastičnu utakmicu odigrali su Bavarci pod palicom hrvatskog stručnjaka Nike Kovača. U Berlinu je pao Leipzig s 3:0, a 'pokopali' su ga Robert Lewandowski dvama pogocima i jedan je dodao Kingsley Coman.

Niko Kovač time je postao prvi trener u povijesti Njemačkoga kupa koji je obranio naslov s dva različita kluba. Prošle mu je godine pošlo za rukom osvojiti Kup s Eintrachtom, a ove je godine s Bavarcima uzeo prestižni trofej. Također, osvojena je i dvostruka kruna pa će Kovač napokon moći odahnuti od dežurnih kritičara i zlih jezika.

Jedan od najzaslužnijih za pobjedu bavarskoga kluba bio je povratnik u momčad Manuel Neuer koji je u velikom stilu preuzeo kapetansku vrpcu i predvodio momčad do pobjede.

U 11. je minuti, pri rezultatu 0:0, ostvario jednu od možda i najboljih i najvažnijih obrana u sezoni. Nakon kornera je najviše skočio Poulsen i tukao glavom s pet metara, a čudesni Neuer refleksno reagirao i rukom skinuo taj zicer nad zicerima!

Fantastični je Nijemac u nastavku suvereno dirigirao obranom Bayerna, da bi u 48. minuti još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih vratara svijeta.

Švedski je napadač Emil Forsberg izbio sam ispred Bayernove 'jedinice' i u situaciji 'jedan na jedan' Neuer maestralno brani još jedan zicer! Kapa do poda, majstore!

Linker
16. travanj 2024 11:07