Screenshot: HNTV

TREĆE POLUVRIJEME DONOSI ODGOVOR

VIDEO: KAKO SUDAC MOŽE OVO VIDJETI? Pogledajte dvije 'nemoguće' situacije, centimetri presudili u korist Dinama i Hajduka!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 25.09.2017. u 14:28

 • Odigrano je 10. kolo 1. HNL, a najviše je govora o suđenju bilo nakon utakmica Istre i Dinama u Puli, te Hajduka i Lokomotive na Poljudu.

  Dvije dvojbene situacije, dva sporna zaleđa, na kraju je Istrin gol Dinamu poništen, a Hajdukov Lokomotivi priznat.

  Naime, novo pojačanje Bijelih, Hugo Almeida zabio je u 72. minuti, a igrači Lokomotive bunili su se kako se Portugalac nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

  Ubacio je Hamza s lijeve strane, a Said spustio glavom loptu za Almeidu, koji je sa šest metara nogom poslao u mrežu, no pitanje je li pomoćni sudac trebao podignuti zastavicu.

   

   

  U Dinamovo slučaju dogodilo se suprotno - pomoćni sudac označio je zaleđe i poništio gol Istre u 87. minuti. Vojnović je zabio glavom nakon ubačaja iz slobodnog udarca, a sudac je poništio pogodak. U pitanju su milimetri, domaćini su negodovali jer se činilo kako su svi u liniji, ali teško je donijeti zaključak i nakon višestrukog gledanja snimke.

   

    

  Konačnu ocjenu svih dvojbenih situacija u 10. kolu dati će, uz cjelovitu video analizu, večeras od 20.00 sati sudački ekspert Draženko Kovačić u emisiji Treće poluvrijeme u programu Hrvatske nogometne televizije.