Celtic
 Reuters/Jason Cairnduff / REUTERS
VELIKI ŠKOTSKI DERBI

VIDEO: LEGENDARNI STEVEN GERRARD I 'NJEGOVI HRVATI' USPISALI PORAZ U 414. OLD FIRMU Celtic nakon munjevite kontre odnio pobjedu u velikom derbiju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. rujan 2018. 17:15

Momčad Celtica odnijela je kod kuće minimalnu pobjedu (1:0) u 414. Old Firm derbiju protiv Rangersa. Iako je Celtic slavio potpuno zasluženo, Steven Gerard svoj debi u velikom škotskom derbiju neće pamtiti po dobrom.

Celtic je pobjedu osigurao u 62. minuti kada je Olivier Ntcham pospremio loptu u mrežu Rangersa nakon munjevite kontre Celtica, ali slavlje je moglo biti i uvjerljivije. Samo nekoliko trenutaka prije pogotka Ntchama, isti je igrač izmamio vrhunsku obranu McGregora.

Također valja istaknuti i dalekometni udarac i gredu Jamesa Forresta još u prvom poluvremenu. Momčad Rangersa pružila je jako malo kada je napad u pitanju i uglavnom se sastav Stevena Gerarda koncentrirao na obranu i kontra napade.

Jedna od najboljih prilika za goste stigla je u samoj završnici susreta kada je udarac Jamesa Taverniera prošao malo pored desne vratnice. Celtic je ovom pobjedom došao do devetog boda i sada se nalazi tri boda iza vodećeg Heartsa.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 23:08