screenshot
VELIKI PREOKRET

VIDEO: LUDA UTAKMICA U ZEMLJI EUROPSKIH PRVAKA Pa dobro kako su ovo uspjeli? Vodili 3:0 pa primili 4 gola i dobili 3 crvena! Sad strahuju za ostanak!

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 01. travanj 2018. 20:40

Kakva luda utakmica u 28. kolu najvišeg ranga portugalskog nogometa, Primeire! Sedam golova (od toga dva iz penala u sudačkoj nadoknadi), tri crvena kartona i gotovo 100 minuta igre vidjeli su navijači na utakmici Portimonense - Moreirense koja je završila 4:3 za domaćina, piše Slobodna Dalmacija.

Ali tek poslije dramatičnog preokreta u posljednjih nešto više od pola sata igre. Gosti su na odmoru vodili 2:0 golovima Tozea (38.) i Aouacherije (40.), da bi u 52. Toze povisio na 3:0 i naizgled riješio pitanje pobjednika.

Međutim, tada na scenu stupa - Pires. Ne Robert, slavni Francuz i bivši igrač Arsenala - on je s 44 godine u mirovini - već osam godina mlađi Portugalac punog imena Jorge da Costa Pires. Pires je u 56. započeo preokret, nastavio ga je u 64. Ruben, a onda je u samoj završnici uslijedio vrhunac. U 90. minuti Pires je poravnao iz jedanaesterca, nedugo zatim gosti su ostali s igračem manje nakon drugog žutog kartona Ziza, da bi Pires iz novog penala u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zaokružio čudesan preokret Portimonensea.

Isfrustrirani razvojem događanja, igrači Moreirensea zaradili su još dva isključenja - Fofana (drugi žuti) i Drame koji je dobio izravni crveni karton nakon što je utakmica već bila završila, iako nije ni bio u igri već na klupi. Utakmica je zaključena nakon 98 minuta igre, dakle osam minuta dodanog vremena.

Ako na koncu sezone Moreirense ne izbori ostanak u prvoligaškom društvu, upravo će mu ova utakmica biti „krivac". Ovako ostaje prvi poviše crte, na 16. poziciji s 25 bodova, dva više od Feirensea i tri više od Estorila. Iz lige ispadaju posljednja dva. Portimonense je, pak, siguran u sredini ljestvice, drži deveto mjesto s 34 boda. Do kraja prvenstva još je šest kola.

Linker
24. travanj 2024 09:15