ROME, ITALY - JUNE 13: (R-L) Federica Pellegrini and Filippo Magnini of Italy look on during the International Settecolli Trophy at Piscine del Foro Italico on June 13, 2014 in Rome, Italy. (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)
Paolo Bruno Getty Images

OSLOBOĐEN JE

BIVŠI SVJETSKI PRVAK NIJE SE OGRIJEŠIO O PRAVILA U VEZI DOPINGA! CAS povukao sve optužbe: 'Uvijek je bilo tako, učili su me da nikad ne odustajem'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 27.02.2020. u 17:26

 • Sportski arbitražni sud (CAS) u Laussani ukinuo je četverogodišnju suspenziju talijanskom plivaču Filipu Magniniju (38).

  Antidoping agencija Italije (NADO) u prosincu 2018. suspendirala je Magninija na četiri godine za korištenje i pokušaj korištenja zabranjenih supstanci, iako nikada nije bio pozitivan na doping testu.

  Bivši svjetski prvak na 100m slobodno je godinu dana prije izricanja kazne okončao karijeru, no to nije spriječilo NADO da ga kazni. Osim Magninija, kažnjen je i njegov kolega iz štafete Michele Santucci, a plivači su povezivani s nutricionistom Guidom Porcellinijem, kojem je izrečena zabrana od 30 godina zbog distribucije ilegalnih lijekova.

  Magnini se žalio CAS-u i dobio je presudu u svoju korist. Iz Lausanne su poručili kako nema dovoljno dokaza koji bi potvrdili da je Magnini kršio antidoping pravila.

  "Pobijedio sam. CAS me oslobodio svih vrsta optužbi. Oduvijek je bilo tako, uvijek sam pobjeđivao u utrkama u posljednjih nekoliko metara. Učili su me da nikada ne odustajem. Oduvijek sam bio sportaš i korektna osoba. Presretan sam," kazao je talijanski plivač.

  Magnini je na svjetskim prvenstvima 2005. i 2007. godine osvojio prvo mjesto na 100 metara slobodno, a ima i broncu s Olimpijskih igara 2004. u Ateni u štafeti 4x200m.

  Tagovi
  Iz drugih medija