Aarhus, 040818. SP u jedrenju za olimpijske klase Hempel Sailng Worldchampionships Aarhus 2018. Na svjetskom prvenstvu natjece se 1400 jedrilicara iz 85 zemalja.
Na fotografiji: Tonci Stipanovic JK Mornar.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX CROPIX

NEZGODA NA SVJETSKOM PRVENSTVU

HRVATSKI JEDRILIČARI OPISALI KAKO JE BILO OVE SUBOTE U MELBOURNEU 'Imao sam sudar s Belgijancem, na moru je bio jako težak dan'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 15.02.2020. u 13:20

 • Splitski jedriličari Tonči Stipanović i Filip Jurišić izjavili su kako su teški uvjeti na moru prilikom subotnjih jedrenja na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu (u klasi Laser utjecali na njihov lošiji plasman pa je Stipanović pao na šesto, a Jurišić na 13. mjesto u ukupnom poretku.

  "Prva jedrenja u finalu su odrađena po dosta teškim uvjetima i vjetru od 12 do 20 čvorova. U prvoj regati u drugoj orci sam imao sudar s belgijskim jedriličarom što me koštalo osam do deset mjesta. Druge dvije regate sam malo bolje jedrio i u zadnjoj došao do četvrtog mjesta. Sutra nas čekaju zadnja jedrenja tako da moram dati i više od 100 posto da bih došao do medalje," rekao je Stipanović.

  On je u subotnja tri plova završio na 18., 15. i 4. mjestu, a Jurišić na 17., 32. i 16. mjestu.

  "Danas je bio jako težak dan na moru. U finalu u ovakvoj konkurenciji nema prostora za grešku. Dosta sam se mučio s brzinom broda pa onda i taktičke odluke nisu išle po planu. Za sutra ću dati sve od sebe da to poboljšam i da budem spreman za zadnje tri regate," kazao je Jurišić.

  Trenutačno prvu poziciju drži Nijemac Philipp Buhl, drugi je Francuz Jean Baptiste Bernaz, a treći je Austrijanac Matthew Wearn.

  Svjetsko prvenstvo završava u nedjelju kada će se jedriti posljednja tri plova.

  Iz drugih medija