Sportske novosti

SJAJNA VIJEST

JOŠ JEDNA ZLATNA MEDALJA ZA HRVATSKI SPORT Taekwondašica zlatna na europskom prvenstvu gluhih, nastavljena berba medalja splitskog kluba

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 12.11.2019. u 14:32

 • Hrvatska taekwondašica Matea Kolovrat osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji gluhih u kategoriji do 67 kilograma na europskom prvenstvu u Turskoj.

  Članica splitskog Marjana je u prvom kolu bila slobodna, u polufinalu je slavila nokautom protiv Ruskinje Mine Ramazanove pri vodstvu 15-0 da bi u finalu rezultatom 11-3 pobijedila Turkinju Eminu Turk.

  Tako je Matea naslovu svjetske seniorske prvakinje iz 2016. i olimpijske doprvakinje iz 2017. dodala i naslov prvakinje Europe.

  U sklopu priprema za ovaj nastup Matea Kolovrat je cijelu godinu putovala sa trenerom Veljkom Laurom i seniorima taekwondo kluba Marjan nastupajući na jakim G1 turnirima, a prošlog mjeseca je osvojila i brončano odličje na jednom od G1 natjecanja.

  Bila je to ujedno i 11 medalja splitskog taekwondo kluba Marjan na svjetskim i europskim prvenstvima u 2019. godini na šest natjecanja čime su zaokružili fenomenalnu godinu u kojoj se s niti jednog velikog natjecanja njegovi sportaši nisu vratili praznih ruku.

  Iz drugih medija