Split,120917.
Pocelo svjetsko prvenstvo seniora u klasi Laser u organizaciji JK Mornar iz Splita. Na prvenstvu se okupilo 148 jedrilicara koji ce odmjeravati snage u splitskom akvatoriju od 12-19.9.2017.
Na fotografiji:Tonci Stipanovic.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX CROPIX

VELIKI USPJEH

OLIMPIJSKI DOPRVAK OSVOJIO NOVU VELIKU MEDALJU ZA HRVATSKI SPORT! Posljednjeg dana napravio je seriju vrhunskih rezultata kojima se upisao u povijest

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 16.02.2020. u 10:03

 • Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović osvojio je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu olimpijske klase Laser u Melbourneu, dok je Filip Jurišić zauzeo deseto mjesto.

  Olimpijski doprvak Stipanović je uoči zadnjega dana natjecanja u Zlatnoj skupini bio šesti, ali je s četvrtim, 21. i 11. ulazom u cilj u zadnja tri plova skupio 64 negativna boda i osvojio broncu ispred Francuza Jeana Bernaza (66). Naslov svjetskog prvaka pripao je Nijemcu Philippu Buhlu (26), a srebro Australcu Mattu Wearnu.

  Članu splitskog Mornara Stipanoviću je ovo druga medalja sa svjetskih prvenstava nakon što je 2012. godine u Boltenhagenu osvojio broncu. Tonči je olimpijsku vizu za Tokio osigurao još prije dvije godine, a u Riju je donio povijesnu prvu olimpijsku medalju za hrvatsko jedrenje.

  Jurišić je u zadnja tri plova ubilježio 24., 12. i sedmo mjesto te je s 94 negativna boda zauzeo deseto mjesto.

  Iz drugih medija