Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
JEDRENJE

PREDOLIMPIJSKA REGATA Fantele skočile na 5. mjesto

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 13:38

Enoshima, mjesto na kojem će se sljedeće godine jedriti za olimpijske medalje, vrlo je ćudljiva s vjetrom, koji je teško predvidjeti. Trećeg dana test-regate za sve olimpijske klase vjetar je stizao iz novog smjera, pa se baš nije bilo lako prilagoditi. Od naših jedriličara najbolje su se snašli aktualni svjetski prvaci u klasi 49er, Šime i Mihovil Fantela napredovali su do petog mjesta u ukupnom poretku nakon devet utrka.

Vodeći su sa 25 bodova olimpijski pobjednici iz Rio de Janeira, Novozelanđani Blair Tuke i Peter Burling, drugi su Poljaci Pawel Kolodzinski i Lukasz Przybytek sa 30, treći Austrijanci Benjamin Bildstein i David Hussl, a četvrti Britanci Dylan Fletcher-Scott i Stuart Bithell sa 51 bodom. Četiri boda više imaju Zadrani.

Napredak od sedam mjesta u ukupnom poretku ostvarile su Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi u klasi 49er FX, zadarsko-splitski tandem je na 14. mjestu. Tonči Stipanović u klasi laser i Josip Olujić u klasi finn nalaze se na 16. mjestu, a u klasi laser radial Jelena Vorobjeva bježi Sandri Lulić. Ruskinja s hrvatskom putovnicom skočila je na 22. mjesto dok je svjetska juniorska viceprvakinja na 33. poziciji.

Linker
19. travanj 2024 06:06