Sputnik Photo Agency VIA REUTERS
SIMULTANKA U CENTRU MOSKVE

RUSKI PREDSJEDNIK JOŠ JEDNOM DEMONSTRIRAO SVOJU MOĆ NA CRVENOM TRGU: U hokejaškoj utakmici legendi zabio je više od polovice golova svoje momčadi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2019. 11:32

Ruski predsjednik Vladimir Putin veliki je zaljubljenik u sport, naročito u hokej na ledu. Već godinama, u blagdanskom se razdoblju u središtu Moskve, na Crvenom trgu odigrava revijalna utakmica u kojoj su na jednoj strani upravo on i brojne ruske hokejaške zvijezde, a na drugoj poznati Rusi iz tamošnjeg javnog života.

Putin je tako u noćas odigranoj utakmici sa svojom momčadi pobijedio 8:5, a pored velikih NHL-imena zabio je više od polovice golova za svoju ekipu.

U crvenim su majicama za pobjednike uz ruskog predsjednika zaigrali bivši igrači kao što su Pavel Bure, Valerij Kamenskij, Sergej Fedorov i Aleksej Kasatonov uz Putinovog ministra obrane, Sergeja Šojgua. Suprostavile su im se bijele majice u kojima su nastupili biznismen Genadij Timčenko, saksofonist Igor Butman, guverner moskovske oblasti Andrej Vorobjov i brojni drugi uglednici.

Putin je nakon utakmice upriličio zajedničku fotografiju sa svim igračima, a takve hokejaške utakmice krenule su prije sedam godina, upravo na njegovu inicijativu. Baš je tada, 2012. godine, ruski predsjednik zaigrao hokej na Crvenom trgu, nekoliko sati nakon njegove inauguracije.

Linker
24. travanj 2024 17:57