Zagreb, 191215.
U Dvorani Sokolski dom danas je odrzano gimnasticko natjecanje Memorijal Stjepan Boltizar.
Natjecanje je odrzano na dvije sprave - konju s hvataljkama i preci a nastupili su izmedju ostalih i Marijo Moznik, Robert Seligman, Filip Ude.
Na fotografiji: Filip Ude.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

NEŠTO SE IPAK DOGAĐA

SREBRNI HRVATSKI OLIMPIJAC PLASIRAO SE U FINALE SVJETSKOG KUPA, ALI I IZRAZIO ZABRINUTOST: 'Nadam se da ćemo se vratiti, samo da ne zatvore granice'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 13.03.2020. u 16:10

 • Hrvatski gimnastičar Filip Ude izborio je u petak finale konja s hvataljkama, dok je Ana Đerek prva rezerva za finale partera na Svjetskom gimnastičkom kupu u Bakuu.

  Filip Ude, srebrni olimpijac iz Pekinga, drugog kvalifikacijskog dana u Bakuu zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14,166 među 33 vježbača koji su nastupili na konju s hvataljkama. Finale na ovoj spravi je u nedjelju, kada će Filip Ude loviti medalju, ali i nove bodove u kvalifikacijama za OI u Tokiju.

  "Zadovoljan sam izvedbom, dobro sam trenirao, jako sam malo griješio na treninzima i to se odrazilo i ovdje. Pogriješio sam samo na trećem elementu, ali na sreću bilo je dovoljno da uđem u finale. A za finale nisam još siguran hoću li pojačati vježbu s elementom 'busnari' ili ću ići na ovu vježbu sa startom od 5,9, a koju sam radio sada u kvalifikacijama. Ovo je moje prvo finale nakon šest mjeseci i operacije koljena i stvarno sam sretan zbog toga. Nadam se da će u nedjelju biti još bolje, ali i da ćemo se u ponedjeljak uspjeti sretno vratiti doma, da nam ne zatvore granice", kazao je Ude.

  Ana Đerek, koja već ima olimpijsku vizu, zauzela je 9. mjesto na parteru s ocjenom 12,566 (početna 4,8) među 27 djevojaka i prva je rezerva za nedjeljno finale. Nastup na gredi završila je na 20. mjestu sa 11,500 bodova (početna 5,3) u konkurenciji 32 gimnastičarke.

  "Na gredi sam dodala novi element F težine i napravila pogrešku, zato je na kraju takav plasman. Na parteru sam zadnji element olakšala tako da mi je početna ocjena bila nešto niža. Sve u svemu, mogu puno bolje, ali nisam nezadovoljna. Ipak je prošlo pet mjeseci od mog zadnjeg natjecanja tako da se to osjeti. Za prvo natjecanje je i onako bilo najbitnije odraditi ga i dobiti samopouzdanje za dalje, a to sam uspjela", rekla je Ana Đerek.

  U subotu, prvog finalnog dana u Bakuu, u borbi za medalje nastupit će Tijana Korent na preskoku.

  Iz drugih medija