youtube

KAKAV BAKSUZ

SRPSKA HEROINA JE VJEROJATNO NAJVEĆI PEHIST U POVIJESTI ATLETIKE Bila je uvjerljivo najbolja, a onda je zbog neviđenog razloga ostala bez medalje!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 11.08.2017. u 22:47

 • Američka skakačica u dalj Brittney Reese četvrti put u karijeri osvojila je naslov svjetske prvakinje skočivši 7,02 metara u iznimno uzbudljivom i neizvjesnom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u Londonu, te postala prvom daljašicom u povijesti kojoj je to uspjelo.

  Činilo se da je Španović u posljednjem pokušaju izvela najduži skok natjecanja, ali joj se pri doskoku odvojio donji dio startnog broja od dresa te ostavio trag u pijesku koji je bio bitno kraći od onog gdje je srpska daljašica doista i doskočila. Tako je Španović u nevjerojatnom raspletu prvo ostala bez treće uzastopne bronce na svjetskim prvenstvima, a potom možda i bez naslova svjetske prvakinje.

   

  Reese je za samo dva centimetra nadmašila drugoplasiranu Ruskinju Darju Klišinu koja je skokom od 7,00 m osvojila svoje prvo odličje na svjetskim prvenstvima. Trećeplasirana, Amerikanka Tianna Bartoletta, braniteljica naslova iz Pekinga, u posljednjoj je seriji skočila 6,97 m i za samo jedan centimetar bila bolja od do tada brončane, europske prvakinje Srpkinje Ivane Španović.