Miro Podrug
STRELJAŠTVO

SVJETSKI KUP U BRAZILU Nakon zlata Petar Gorša uzeo srebro

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 31. kolovoz 2019. 12:27

I nakon što je osigurao olimpijsku kvotu za Tokio, hrvatski olimpijac Petar Gorša nastavlja sa sjajnom formom. Nakon pobjede u trostavu u četvrtak, u petak je na Svjetskom kupu u Riju osvojio srebrnu medalju. Prije tri godine na OI u Riju bio je deveti u trostavu, prvi izvan finala, i sedmi u zračnoj pušci u finalu. I ovaj novi rezultat jasno govori o napretku i obećavajućoj pripremi za nastup na OI dogodine. To mu je peto postolje u posljednje dvije sezone, što u streljaštvu nije lako ostvariti, a govori o konstanti forme koja sve više postaje njegova vrijednost.

Gorša je u kvalifikacijama pucao odlično, dugo vodio, ali je Kinez Song premašio svoje mogućnosti i izborio broj 1 koji u finalu nije potvrdio - bio je tek šesti. Naš strijelac kvalifikacije je završio na četvrtom mjestu sa 632.1 krugom. Onda se u finalu popravio do srebra, što je njegova peta medalja na svjetskim kupovima dosad, treća zračnom puškom, drugo srebro nakon što je srebro osvojio ove godine i u Münchenu, što ga svrstava u vodeće strijelce svijeta u ovom trenutku.

Uvjerljiv u finalu bio je drugi Kinez Yu Haoran, a postolje je izborio i Slovak Patrik Jung.

Rezultati finala: 1. Yu Haoran (Kina) 252.9; 2. Petar Gorša (Hrvatska) 249.9; 3. Patrik Jung (Slovačka) 228.9; 4. Dane Samson (Australija) 208.3; 5. Sergej Richter (Izrael) 186.2; 6. Song Buhan (Kina) 164.9; 7. Deepak Kumar (Indija) 143.6; 8. Marco Suppini (Italija) 121.5.

Danas je na programu ženski trostav s našom ekipom Pejčić - Perec - Zeljković

Linker
19. travanj 2024 04:35