Foto: Tom Dubravec / CROPIX
JEDRENJE

SVJETSKI KUP U ENOSHIMI Olujić s 2. mjesta u finale

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 01. rujan 2019. 12:58

Josip Olujić ulazi u plov za medalje s drugog mjesta u klasi finn na regati Svjetskog kupa u japanskoj Enoshimi! Jedriličar Labuda imao je još jedan odličan dan (2, 5, 4) i s ukupno 44 boda dočekuje finale, iza njega za tri boda zaostaje Grk Ioannis Mitakis (47), četvrti je Joan Cardona Mendez (55) iz Španjolske, te Zsombor Berecz (59) iz Mađarske. Prvo mjesto već je osigurao raspoloženi Nizozemac Nicholas Heiner.

Olujić je prije četiri godine bio drugi na regati Svjetskog kupa u Melbourneu, ovo mu je prilika za drugo postolje. Šteta je što još nema olimpijsku normu, na Svjetskom prvenstvu prošle godine u Aarhusu pobjegla mu je za jedno mjesto, a i ove godine na Europskom prvenstvu nije se uspio ugurati među četiri s vizom za Tokio. Posljednja prilika bit će regata Svjetskog kupa u Genovi u travnju 2020., ali tamo će na raspolaganju biti samo jedno mjesto za popunjavanje.

Tonči Stipanović će također biti u plovu za medalje u laseru, ali bez izgleda za medalju nakon što je potpuno podbacio u drugoj polovici natjecanja. Srebrni olimpijac iz Rio de Janeira krenuo je sjajno (5, 3, 7, 4, 7) u prvih pet utrka, pa onda skroz pao (20, 21, 20, 32, 19) u drugih pet plovova. Ukupno je to dovoljno za 8. mjesto, Filip Jurišić je okončao na 12. mjestu. Pobjednik se zna prije finala, to je Pavlos Kontides, Cipranin iz Mornara, službeno najbolji jedriličar svijeta prošle godine.

Veliki uspjeh je ostvarila Jelena Vorobjeva, naturalizirana Hrvatica će s 10. mjesta u plov za medalje u laser radialu. Na 23. mjestu je natjecanje završila Sandra Lulić. U ovoj klasi je Hrvatska ispunila normu, no još nije određeno tko će na Olimpijske igre.

Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi su zauzele 9. mjesto u klasi 49er FX, vrlo dobar plasman za njih.

Linker
19. travanj 2024 01:04