Zagreb, 101218.
Trofejna dovrana HVS-a.
Konferencija za medije Hrvatske vaterpolo reprezentacije.
Na fotografiji: Ivica Tucak, Perica Bukic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

EUROPSKI KUP

VATERPOLSKI SPEKTAKL U SISKU! TUCAK NAJAVIO VELIKI OKRŠAJ PROTIV SRBIJE 'Nadam se da pred punim tribinama možemo ostvariti pobjedu'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 08.03.2019. u 15:23

 • "Iako su obje reprezentacije već izborile plasman u završnicu Europskog kupa, osim prestiža, nama je pobjeda važna jer bi njome osvojili prvo mjesto u skupini i time dobili potencijalno slabijeg protivnika u četvrtfinalu završnog turnira Europa kupa, koji će se od 5. do 7. travnja održati na bazenu Mladosti u Zagrebu", rekao je u petak na konferenciji za novinare izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

  Po njegovim riječima mogući protivnici Hrvatske u četvrtfinalu mogle bi biti reprezentacije Grčke ili Španjolske, a pobjednik iz tog susreta osigurava plasman na završnicu Svjetske lige, koja će se od 18. do 23. lipnja održati u Beogradu.

  Izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak  ponovio je sastav igrača na koje računa u dvoboju sa Srbijom. To su vratari Marko Bijač (Pro Recco) i Ivan Marcelić (Mladost), centri Luka Lončar (Jug CO) i Josip Vrlić (Barceloneta), braniči Andro Bušlje (Olympiacos), Marko Macan (Jug CO) i Ivan Buljubašić (Mladost), na desnoj strani Maro Joković (Jug CO), Xavi Garcia (Jug CO) i Lovre Miloš (Mladost) te na lijevoj strani Loren Fatović (Jug CO), Anđelo Šetka (Jadran) i Ante Vukičević (Marseille).

  Zagreb, 150713.
Otvoreno plivaliste na Savi.
Trening vaterpolo reprezentacije Hrvatske u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Barceloni 2013.
Na fotografiji: Luka Loncar, Inan Milakovic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
  Foto: Damir Krajac / CROPIX
   

  "To je 13 igrača koji su nastupili na SP-u u Barceloni i to su trenutno naši najbolji igrači koji su u utakmici protiv Srbije u Nišu vodili sa 5-2 i primili izjednačujući pogodak dvije sekunde prije kraja regularnog dijela utakmice koju smo onda  izgubili nakon izvođenja peteraca", kazao je Tucak i napomenuo da će utakmica u Sisku zasigurno biti sportski spektakl, jer i reprezentacija Srbije, koja je aktualni olimpijski i europski prvak, također dolazi sa najjačom momčadi.

  Drugi vratar naše reprezentacije Ivan reprezentacije Ivan Marcelić  smatra da utakmice između Hrvatske i Srbije i kada nemaju natjecateljski naboj uvijek u sebi imaju notu prestiža.

  "Mogu reći da smo mi i u prvoj utakmici u Nišu dokazali da smo razbili kompleks igranja protiv Srbije, ali ovo će biti jedna nova utakmica i uvjeren sam da pred punim tribinama bazena u Sisku možemo ostvariti pobjedu", kazao je Marcelić.

  Bukić je naglasio da se utakmica u Sisku igra  u povodu  25 godina djelovanja VK Siscia, ali i titule Europskog grada sporta koju je dobio Sisak te naglasio da će vaterpolska reprezentacija Hrvatske nastupati i u ostalim gradovima koji pokazuju interes za razvoj vaterpola. Najavio je i da će u povodu otvaranja novog bazena u Puli biti organiziran prijateljska utakmica s reprezentacijom Italije.

  Iz drugih medija