Screenshot

ZLAJO LJUDINO, SVI SMO UZ TEBE

VIDEO: 'LJUDI, OVO JE SAMO SPORT' Pogledajte kako je Hrvatska mogla u finale svih finala: Sedmerac o kojem će pričati generacije!

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 27.01.2017. u 23:17

 • Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj propustila povijesnu priliku za finale protiv Francuske na njenom domaćem terenu. Sjajno su se borili naši heroji protiv mlade i brze Norveške, imao je Zlatko Horvat 6 golova i sedmerac za pobjedu u zadnjoj sekundi, ali noćas je istinski heroj bio protivnički golman Bergerud koji je kao na filmu - obranio u zadnjoj sekundi.

  Bilo je 22:22, Hrvatskoj je ostalo 55 sekundi za posljednji napad. Pod prijetnjom pasivnog napada i na isteku regularnog dijela utakmice, Željko Musa je dobio loptu na crti i u posljednjoj sekundi izborio sedmerac. Zlatko Horvat je u rukama imao gol za finale, ali je Bergerud zaustavio njegov udarac i Norvežane ostavio u igri za njihovo prvo veliko finale.

  Hrvatska je na kraju dva produžetka izgubila 28:25, a antologijsku situaciju možda je najbolje opisao Mirza Džomba.

  "Ovo što se dogodilo je čista sreća. Ja znam da će sad svi pametovat, ali Zlaja je jedan zlatan dečko koji daje sve za svoj klub i za Hrvatsku i ponavljam još jednom...  ovo je samo sport".

   

  Zlajo, ti si naš heroj