Screenshot
ZLAJO LJUDINO, SVI SMO UZ TEBE

VIDEO: 'LJUDI, OVO JE SAMO SPORT' Pogledajte kako je Hrvatska mogla u finale svih finala: Sedmerac o kojem će pričati generacije!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. siječanj 2017. 00:17

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj propustila povijesnu priliku za finale protiv Francuske na njenom domaćem terenu. Sjajno su se borili naši heroji protiv mlade i brze Norveške, imao je Zlatko Horvat 6 golova i sedmerac za pobjedu u zadnjoj sekundi, ali noćas je istinski heroj bio protivnički golman Bergerud koji je kao na filmu - obranio u zadnjoj sekundi.

Bilo je 22:22, Hrvatskoj je ostalo 55 sekundi za posljednji napad. Pod prijetnjom pasivnog napada i na isteku regularnog dijela utakmice, Željko Musa je dobio loptu na crti i u posljednjoj sekundi izborio sedmerac. Zlatko Horvat je u rukama imao gol za finale, ali je Bergerud zaustavio njegov udarac i Norvežane ostavio u igri za njihovo prvo veliko finale.

Hrvatska je na kraju dva produžetka izgubila 28:25, a antologijsku situaciju možda je najbolje opisao Mirza Džomba.


Norway 22-22 Croatia - Penalty 60 minutes

"Ovo što se dogodilo je čista sreća. Ja znam da će sad svi pametovat, ali Zlaja je jedan zlatan dečko koji daje sve za svoj klub i za Hrvatsku i ponavljam još jednom... ovo je samo sport".

Zlajo, ti si naš heroj

Linker
16. travanj 2024 10:37