BICIKLIZAM

VUELTA Slovenski dan u Andori, 20-godišnji Tadej Pogačar osvojio etapu

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 02. rujan 2019. 12:14

Bio je to dan Slovenaca na španjolskoj Vuelti, pokorili su devetu etapu treće Grand Tour utrke sezone. U dominaciji kakvu još nikada nisu iskazali.

Naime, prvi puta u karijeri Tadej Pogačar osvojio je etapu Grand Toura, pa iako je jedan od razloga to što je Španjolac Marc Soler, koji je bio u solo-bijegu morao usporiti na 3,5 kilometra prije cilja i pričekati momčadskog kolegu Kolumbijca Naira Quintanu, ovo je fantastičan uspjeh momka koji ima tek 20 godina (čime je najmlađi sudionik Vuelte) i kojem je ovo prva velika utrka u karijeri.

Plan momčadi Movistar nije uspio, odnosno Quintana je ostao bez pobjede, a na koncu je u cilju bio svega 25 sekundi ispred drugog Slovenca Primoža Rogliča, koji se tako plasmanom na postolje uklopio u potpuni uspjeh Slovenaca u nedjeljnoj etapi.

U ukupnom poretku je Quintana preuzeo vodstvo, ali sa samo šest sekundi u odnosu na Rogliča, a ni sljedeća dvojica nisu daleko, dapače Miguel Angel Lopez i Alejandro Valverde unutar su svega 20 sekundi, dok je na visokom petom mjestu, s izgledima za možda još i bolji plasman, sada je mladi Pogačar

Linker
26. travanj 2024 06:19