CROPIX
JEDRENJE

ZAVRŠENO NATJECANJE U ENOSHIMI Olujiću srebro

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 02. rujan 2019. 11:37

Josip Olujić vraća se u Split sa srebrom osvojenim na regati Svjetskog kupa u Enoshimi. Nedjelja je bila dan za slavlje, ali ne i za jedrenje, jer u tri klase (finn, laser, laser radial) zbog nedostatka vjetra samo su se dijelile medalje.

Nema veze, jedriličar Labuda je kroz deset utrka pokazao puno, imao je samo jedan plasman izvan Top 10 i to djeluje ohrabrujuće pred Svjetsko prvenstvo u Melbourneu u prosincu. Do tada je puno vremena, ali pravi rezultat iz Enoshime djelovat će motivirajuće za Olujića. Zlato je uzeo Nizozemac Nicholas Heiner, a broncu Grk Ioannis Mitakis.

Zlato u laseru još prije je osigurao Pavlos Kontides, jedriličar splitskog Mornara i učenik Joze Jakelića.

- Sretan sam što je sezona završila na ovakav način, jer do sada nije protjecala kako sam planirao. Puno smo vremena proveli u Japanu, zadovoljan sam zaključcima i podacima, koje smo skupili o zaljevu Sagami. Zbilja je izazovno mjesto za jedrenje i sve to će nam biti od velike koristi za našu pripremu za Olimpijske igre.

Kad govori “mi”, Kontides misli na ekipu iz Mornara, a tu je i srebrni iz Rio de Janeira Tonči Stipanović. Ako Kontides smatra da sezona nije bila dobra, još više se to odnosi na našeg jedriličara. Stipanović nema konstantu i to se opet vidjelo u Enoshimi, gdje je prvih pet utrka odradio izvanredno, a onda potpuno potonuo i morao se zadovoljiti 8. mjestom. U laser radialu naturalizirana Hrvatica Jelena Vorobjeva sa splitskom adresom prvi put u karijeri dokopala se Top 10 plasmana i definitivno je u prednosti nad Sandrom Lulić u borbi za nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine.

Linker
26. travanj 2024 17:06