Kastel Sucurac, 301114.
Rukomet.
Rukometna utakmica 12. kola premijer lige izmedju Marine Kastela i Splita odigrana u gradskoj dvorani Sokolana.
Na fotografiji: trener Marine Kastela Zeljko Cagalj.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

NAPUSTIO SPLIT

ŽELJKO ČAGALJ Još jedan provjereni mladi trener krenuo trbuhom za kruhom - u Katar

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 21.08.2019. u 10:28

 • Da mladi odlaze iz Hrvatske u velikom broju u svim segmentima društva, više nije vijest. Sport je samo još jedan dodatak. Split je prije nekoliko dana napustio Željko Čagalj, vrijedni samozatajni stručnjak koji je ostavio trag i na ženskom i na muškom rukometu. Radio je Čagalj u Kaštelima, Solinu, Crikvenici, Zametu, asistirao Neni Kljaiću na klupi Saudijske Arabije na SP-u u Francuskoj, potom trenirao Varaždin s velikim uspjehom, ali se nakon toga zbog obiteljskih razloga vratio u Split.

  Krenuo je od nule, a mlade Splićanke su mlađe kadetske doprvakinje Hrvatske, kadetske prvakinje, četiri igračice tog sastava Mrkonjić, Buljan, Škarić, Birtić igrale su za kadetsku, a Sabljić za juniorsku reprezentaciju Hrvatske na ovoljetnim Eurima. No, morat će mlade talentirane snage dalje bez svog omiljenog trenera koji se prije nekoliko dna zaputio u Katar na novi posao.

   

  Pozitivna atmosfera

  - Da, pozvali su me u Al Arabi, njihov klub velike tradicije, koji je lani osvojio Emir kup i igrat će ove sezone Azijsku ligu prvaka, jasno i sva domaća natjecanja. Nije slučajno, jer u klubu su radili prije naši stručnjaci Meter, Jaganjac i Praljak i ostavili dobar trag. Eto, nadam se da ću tako nastaviti i ja.

  Što je i tko Al Arabi?

  - To je veliko sportsko društvo koje ima sve bitne sportove. Kada je o rukometu riječ, tu je trenutno pet reprezentativaca Katara, došao nam je Danijel Šarić. Tu su dva naša igrača Milas i Rotim, pa mislim da ćemo imati dobru momčad. Inače, nositelj SD je nogomet koji je najpopularniji u kojem je trener islandski izbornik Heimir Hallgrimsson, a glavni igrač kapetan Islanda Aron Gunnarsson. Jedna vrlo pozitivna atmosfera, profesionalna...

  I dobro plaćen posao pretpostavljamo?

  - Istina, to je i osnovni razlog da sam odlučio napustiti Split. Sportski gledamo žao mi je jer mislim da ima talenata, da ima perspektive, ali organizacijski to nije kako bi moglo biti... A u životu postoji obitelj, briga za nju i želja da se bolje živi i to j jedini razlog da sam tu. Inače, naviknuo sam u Saudijskoj Arabiji svojedobno na uvjete koji su ovdje vrlo slični.

   

  Velika očekivanja

  Plan je...

  - Prvenstvo, Emir kup i Azijska Liga prvaka koja se igra u studenom u Južnoj Koreji. Katar je imao 10 od 12 finalista u posljednjih šest izdanja tog natjecanja, očekivanja su velika i to vidim kao veliki izazov - zaključio je Čagalj.

  Tagovi
  Iz drugih medija