Sportske novosti
PRVI PODCAST SPORTSKIH NOVOSTI

VIDEO: CVITANOVIĆ O ŠANSAMA U21 HRVATSKE 'Teško da ćemo biti prvi u skupini, evo i zašto!; O POSLJEDNJEM POSLU 'Napravio sam nešto što nisam smio!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. lipanj 2019. 13:28

Sportske novosti pokrenule su svoj video podcast. Vodeći hrvatski sportski medij priključuje se tako globalnom trendu brzorastuće novinarske forme te dodaje novu stranicu svojoj gotovo 75-godina dugoj povijesti.

Svakog tjedna ćemo na našim virtualnim platformama – internetskom portalu, Youtube kanalu i Facebook stranici objavljivati podcast u kojem će gostovati eminentna imena iz hrvatskog sporta. S njima ćemo razgovarati o najvažnijim sportskim temama, analizirati aktualne najvažnije sportske događaje, ali se i prisjetiti nekih iz prošlosti.

Za prvog gosta u našem podcastu odabrali smo Igora Cvitanovića. Nekadašnji sjajni krilni napadač iskazuje velike trenerske ambicije, u prošloj je sezoni startao u Dubravi da bi sezonu završio na klupi Istre 1961. Mladi će stručnjak sljedećih tjedan dana boraviti na Europskom prvenstvu U-21 koje je u nedjelju startalo u Italiji i San Marinu.

Hrvatska na tom turniru ima velika očekivanja, jer tamo će nas predstavljati reprezentacija kakvu već više od 15 godina nismo uspjeli složiti. Cvitanović je u našem podcastu analizirao igru i potencijalni nastup Hrvatske na ovom natjecanju: - U teškoj smo skupini, bio bih zadovoljan da budemo drugi što će nas možda odvesti dalje. Teško je očekivati da ćemo biti prvi u grupi, no ako dobro krenemo protiv Rumunja može se svašta dogoditi. Standardnost naših igrača koji igraju u Prvoj HNL može donijeti prednost u odnosu na druge ekipe i generalno mislim da možemo puno očekivati. Trebat ćemo djelovati kao kolektiv da nadomjestimo nedostatak individualne kvalitete koju imaju Englezi i Francuzi, rekao je Cvitanović.

Sportske novosti

Cvitanović je u protekloj sezoni vodio dvije momčadi – Dubravu je ostavio na poziciji koja ju je izravno odvela u Drugu HNL, a Istra 1961. je kroz dodatne kvalifikacije uspjela izboriti ostanak u Prvoj HNL.

Posebno je bilo zanimljivo u Puli gdje je Cvitanović imao dosta problema. U našem podcastu je objasnio zbog čega je mislio napustiti klub nakon samo tjedan dana, a osvrnuo se i na slučaj kada je uoči utakmice protiv Hajduka najavio kako će njegova momčad 'čistiti kartone' što je izazvalo burne reakcije.

„Naravno da je to glup potez, da sam napravio nešto što nikada nisam smio napraviti i snosio sam posljedice za to. Neću reći da sam ciljano napravio, ali sam napravio što mi je već bilo malo muka od svega – od toga što čistim svlačionicu od nereda, od toga što nas suci zakidaju, od toga što su rezultati takvi kakvi jesu. Boriš se za goli život i možda sam u svemu tome u jednom trenutku izgubio kompas i rekao sam nešto što ne bih smio nikad reći. Naravno da to svi treneri rade, ali nitko to javno ne govori.”

Linker
20. travanj 2024 04:47