DRAMA U STUDENTSKOM DOMU

‘BBB-i nakon pobjede Hajduka upali u paviljone i napali studente, navodno ima uhićenih‘

Policija je s četiri marice i 10 do 15 policajaca došla u Studentski dom Stjepan Radić u Zagrebu
 Jutarnji list

Oko 22 sata policija je s četiri marice i 10 do 15 policajaca došla u Studentski dom Stjepan Radić u Zagrebu zbog navodne dojave kako su Bad Blue Boysi upali u dom i nekoliko paviljona i fizički napadali studente. Razlog je pobjeda Hajduka nad Dinamom u večerašnjoj utakmici na Maksimiru.

Iz PU zagrebačke su za Jutarnji list potvrdili kako su izašli na teren nakon dojave. S obzirom da je intervencija bila u tijeku, nisu davali dodatne izjave.

Ispred glavnog ulaza u dom kasno večeras stajala su dva policijska kombija, grupa policajaca te nekoliko zaštitara doma. Nitko od njih novinarima Jutarnjeg nije želio reći što se događa.

Kako doznajemo od okupljenih studenata, pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys penjali su se preko ograde doma, upadali u paviljone i tražili studente na koje bi nasrnuli.

- Valjda su došli ovdje jer znaju da nitko nije iz Zagreba i nema ‘nikog njihovog’, komentirao je jedan student.

Prema nepotvrđenim informacijama, Boysi su napali nekoga ispred devetog paviljona. Policija je viđena i pred šestim paviljonom u koji su navodno Boysi također ušli. Studenti tvrde da je uhićeno između 10 i 15 osoba.

image
Jutarnji list

Neslužbeno doznajemo kako je policija imala dojavu da bi se u najvećem hrvatskom studentskom domu ovako nešto moglo dogoditi.

- Znači, našli ste se ovdje u krivo vrijeme, razgovarali su policajci s dvojicom mladića na ulazu koje su zatim pustili da odu.

Studenti su se okupili u grupice na dvorištu doma i prepričavali što se događa kolegama koji posljednjim vlakovima pristižu u Zagreb uoči početka novog radnog tjedna.

Brojni korisnici studentskog doma izašli su na prozora i balkone svojih soba te promatrali što se događa.

U Facebook grupi doma studenti se također raspituju o čemu je riječ, a najveća pomutnja nastala je upravo u vezi šestog paviljona. ‘Boysi upali’, glasi najčešći glasi odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 17:53