NA METI HULIGANA

Bivšem igraču Osijeka i Hajduka u rodnom selu izbušili gumu na autu: ‘Ponosio sam se da sam iz Draža, ali sada...‘

Povod za ovaj ispad ‘Bala‘ je pronašao u nogometnoj kup utakmici NS Baranja odigranoj u nedjelju poslijepodne u Dražu

Josip Balatinac

 Damir Krajač/CROPIX

Josip Balatinac, nekadašnji nogometaš Osijeka, Hajduka i U-21 reprezentacije Hrvatske, preko noći je postao meta huligana i primitivaca u svom mjestu Dražu. Netko nepoznat, naime, u noći s nedjelje na ponedjeljak ušao je u njegovo dvorište i, kako tvrdi Balatinac, izbušio gumu na njegovom automobilu.

Povod za ovaj ispad ‘Bala‘ je pronašao u nogometnoj kup utakmici NS Baranja odigranoj u nedjelju poslijepodne u Dražu, gdje su se u derbiju Općine Draž sastali domaća Mladost te NK Šokadija iz Duboševice, a gdje je Balatinac trenutno trener. Nakon što je susret završio remijem 4-4, njegova Šokadija bila je uspješnija u izvođenju jedanaesteraca i slavila u raspucavanju s 1-4, a iz Balatinčeve objave na Facebook profilu može se zaključiti kako takav epilog netko od tzv. navijača domaće Mladosti nije dobro podnio.

‘‘Dragi moji mještani Draža ovim putem želim reći da u našem selu ima puno divnih osoba, ali na žalost ima i onih klasičnih primitivaca i seljačina. Većina zna da se jučer odigrala jedna seoska utakmica između NK Mladosti i NK Šokadije iz Duboševice koja je završila tako da je NK Šokadija pobijedila 1:4 nakon izvođenja jedanaesteraca. Ali ono najjadnije se dogodilo nakon utakmice, a to je da se našao onaj jedan ili više njih (seljačina) da svoje frustracije i poraz iskali na mom automobilu. Dobro znaš ili znate da taj automobil osim mene koristi i supruga i još bitnije taj automobil vozi i moje dijete. S tim činom si svjesno ugrozio njegov život.... Saznat ću kad tad tko je ili tko ste...... Onda slijedi prijava,‘‘ napisao je Balatinac na svom Facebook profilu.

- To je moralo biti nekad iza ponoći. Vjerojatno u noći poslije utakmice. A to znači i da mi je netko ulazio u dvorište. Kako imam senzore za gume na automobilu, odmah sam ujutro znao da je probušena, a vulkanizer mi je pokazao rupe i rekao da to nije nastalo u vožnji, već silom, ubodima sa strane – dodatno je za OsijekExpress.com rekao Balatinac, dodavši i sljedeće.

– Znate koliko sam uvijek s ponosom isticao da sam iz Draža i koliko volim svoje mjesto. A sada… Slobodno neka me maknu s interneta kao poznatu osobu iz Draža – zaključio je Balatinac. Podršku na Facebooku, ali i istovremeno zgražanje nad ovim činom Balatinac je dobio i od nekolicine prijatelja. Među ostalima, javio se i nekadašnji mu suigrač i bivši nogometaš Osijeka, Cibalije, Rijeke..., a danas trener NK Krk Igor Tkalčević, koji se pri tome malo i našalio.

‘‘Kume, ukliži s dvije noge kao što si i meni nekada na treninzima. Šala. Lociraj, identificiraj, uhiti i isporuči,‘‘ napisao je Tkalčević ispod Balatinčeve objave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:01