AKCIJA U ZAGREBU

Bivši elitni policajac iz odjela za zaštitu VIP osoba uhićen nakon pljačke, šokirao priznanjem

Denis S. uhićen je već sat vremena nakon pljačke banke. U policiji je priznao čak 19 razbojništava!

Privođenje bivšeg policajca Denisa S. na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo i dokazni materijal pronađen kod osumnjičenog

 Boris Kovačev/Cropix/PUZ

Treba li biti iznenađen činjenicom da je bivši zaposlenik MUP-a, točnije nekadašnji djelatnik UPPS-a (riječ je o Upravi za posebne poslove sigurnosti, odnosno jedinici Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske koja obavlja policijske poslove osiguranja i zaštite štićenih osoba, objekata i prostora; op.a) i utrenirani interventni policajac odradio jučer u pola bijela dana, kako ga se tereti, oružani prepad u poslovnici banke na zagrebačkoj Radničkoj cesti? I da mu to, prema sumnjama istražitelja, nije jedini grijeh s druge strane zakona? Naime, nakon što je u ljeto 2021. godine na vlastiti zahtjev napustio MUP zbog privatnih i poslovnih razloga, Denis S. se bacio u poslovne vode, no nije dugo trebalo da odluči slijediti primjere osoba protiv kojih se dugi niz godina u MUP-u borio i uhićivao ih.

image

Privođenje bivšeg policajca Denisa S. na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo

Boris Kovačev/Cropix

Jučer oko 11.20 sati kada je ušao u poslovnicu banke na Radničkoj cesti, prvo je svu pažnju fokusirao na zaštitara. Razoružao ga je i utjerao strah u kosti svojim siledžijskim pristupom cijelom osoblju banke, nakon čega je s plijenom otrčao van poslovnice, i to direktno prema Borovju gdje neprijavljeno, kao utočište, koristi jedan stan.

Nije stigao uživati u plodovima svog razbojničkog plijena jer su mu njegovi bivši kolege iz policije, predvođeni specijalcima, vrlo brzo ušli u trag. Odmah je uhićen te odveden na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je pritisnut dokazima, kako doznajemo, priznao čak 19 razbojništava od čega čak njih pet u banke, dva u poslovnicu FINA-e, a ‘padale‘ su i pošte...

Prema informacijama kojima raspolažemo, u njegovu slučaju uhićenje koje je uslijedilo svega sat vremena od razbojništva na Radničkoj jučer, nije bilo slučajno već je Služba općeg kriminaliteta, intenzivno tragajući za počiniteljima ranijih razbojništava u novčarske institucije koja su se zaredala, unazad mjesec dana uspjela povezati ‘konce‘ te svog bivšeg kolegu, na osnovu dotad prikupljenih dokaza i indicija, staviti pod posebne mjere.

image

Privođenje bivšeg policajca Denisa S. na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo

Boris Kovačev/Cropix

Inače, netom prije odlaska iz policije odlučio je osnovati d.o.o. koja se bavi savjetovanjem u vezi s poslovanjem, a ista tvrtka pruža i još niz drugih usluga. Gdje je i zašto zapelo u tom poslovnom svijetu zna samo Denis S.

U svakom slučaju Denis S. je jučer, nakon što je policija protiv njega dovršila kriminalističko istraživanje i podnijela odgovarajuću kaznenu prijavu, završio kod pritvorskog nadzornika, a potom je priveden na ispitivanje u državno odvjetništvo.

image

PU zagrebačka

image

PU zagrebačka

image

PU zagrebačka

image

PU zagrebačka

image

PU zagrebačka

Uzimao je žrtvama novac i oružje, evo što mu je policija zaplijenila

Policija se danas o slučaju oglasila priopćenjem u sklopu kojeg su objavili i fotografije oružja koje su zaplijenili Denisu S.

Prilikom činjenja navedenih razbojništava policija ističe kako se osumnjičeni nije obazirao na doba dana te bi maskiran dolazio do trgovina, poslovnica igara na sreću, pošti, ljekarni, banaka i poslovnica za promet novcem, u koje bi ulazio te uz prijetnju pištoljem od zaposlenika otuđivao novac.

Nakon izrečenih prijetnji, zaštitarima bi oduzimao službeno oružje i odnosio ga sa sobom, a isto je činio i s novcem koji su mu predavali zaposlenici u strahu za vlastiti život.

Nakon počinjenih razbojništva 33-godišnjak bi se dao u bijeg, odnosno u šest je slučajeva pobjegao vozeći se na električnom romobilu s kojim se i dovezao, dok je u jednom slučaju pobjegao ništa ne otuđivši.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja, na temelju naloga suda obavljena je pretraga stanova i drugih prostorija na području Peščenice i Maksimira, kao i dva osobna automobila s kojima se koristio Denis S. te je tom prilikom pronađeno šest pištolja, odjevni predmeti i sredstva za maskiranje koje je koristio, romobil kojim se koristio te određeni novčani iznos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:03