INCIDENT NA UTAKMICI

Doznali smo tko je mladić koji je ‘zoljom‘ gađao teren i za koje bi kazneno djelo mogao biti osumnjičen

U ovoj fazi istrage policija utvrđuje sve okolnosti događaja, ispituje svjedoke, te će obaviti pretres doma i prostorija koje koristi S.K., kao i njegov mobitel
 Twitter/

Nakon što je u utorak u popodnevnim satima priveden na obavijesni razgovor u PP Korenica, tamo je u večernjim satima istoga dana odmah i uhićen mladić koji je u nedjelju iz nepoznate naprave nalik zolji ispalio nepoznato eksplozivno sredstvo iz gledališta na stadionu NK Plitvice na Plitvičkim Jezerima, neposredno pred početak utakmice domaćeg sastava protiv NK Sokolca iz Brinja u Prvoj ligi Županijske nogometne lige Ličko-senjske županije.

Podsjetimo, videosnimka tog čina objavljena je na društvenim mrežama, te je u utorak dospio u medije, pa izazvao zgražanje mnogih.

Neslužbeno smo doznali da se radi o S.K. (26) iz Smoljanca na području Plitvičkih Jezera. Do sada nije evidentiran u policijskim zabilješkama ni po kakvim izgredima i prekršajima. Ako policija utvrdi da je ovim ugrozio nečije zdravlje ili imovinu, mogli bi ga osumnjičiti za kazneno djelo "dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom". O rezultatima svoje istrage, policija će izvijestiti javnost.

Doznajemo i da je policija zaprimila prijavu o pucnjevima na stadionu u nedjelju popodne, te su intervenirali na mjestu događaja, ali nisu uspjeli utvrditi o čemu se radilo. Osim policije, ovim slučajem bavi se i nogometni disciplinski sudac koji će odlučivati o mjerama prema domaćinu, NK Plitvice. Delegat utakmice je zabilježio da je tijekom utakmice bilo pucnjeva petardi i topovskog udara.

U ovoj fazi istrage policija utvrđuje sve okolnosti događaja, ispituje svjedoke, te će obaviti pretres doma i prostorija koje koristi S.K., kao i njegov mobitel. Po svemu sudeći, radilo se o šali koju je u navijačkom zanosu s društvom napravio na stadionu.

Svakako se nije radilo o ispaljivanju zolje, kažu poznavatelji oružja, no moguće je da je ostatak od ranije ispucane zolje improvizirao za ispaljivanje neke vrste pirotehnike, što također nije izgledalo nimalo bezopasno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:09