UHIĆEN I PRITVOREN

Drama u Lici: Pobješnjeli muškarac prvo u Gospiću prijetio nožem, a onda u Karlobagu istukao trojicu policajaca

Nakon uhićenja noć je proveo u policijskim prostorijama, nakon čega je priveden u tužiteljstvo

Policija, ilustracija

 Cropix/

Pobješnjeli Gospićanin je proteklih dana zadao dosta glavobolje ličkim policajcima, trojici i doslovno, jer ih je istukao i lakše ozlijedio. Sve je krenulo, kako je javila PU ličko-senjska 4. ožujka oko 12.30 sati kada je u Gospiću bez ikakvog povoda i razloga vikao na 47-godišnjakinju i 44-godišnjaka iz Gospića. Dan kasnije, odnosno 40 minuta nakon ponoći 5. ožujka je u Gospiću prišao 47-godišnjaku i iz jakne izvukao nož.

- Na taj način je oružje kategorije D na javnom mjestu učinio vidljivim drugom građaninu kojeg je to uznemirilo, nakon čega se osumnjičenik udaljio - kažu u policiji.

Tada je za njim krenula potraga, a on je vješto izbjegavao susret s policijom, sve do 9. ožujka oko 16.10 sati kada su ga presreli u Karlobagu, na tamošnjem ugibalištu uz državnu cestu broj 25 u mjestu Vidovac. Tamo se fizički sukobio s trojicom policajaca, no oni su izvukli deblji kraj. Kako kaže policija, fizički ih je napao pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije, te ih je pritom lakše ozlijedio.

- Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske i Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije - navodi policija.

Osim za navedeno kazneno djelo, prijavili su ga i zbog kršenja zakona o nabavi i posjedovanja oružja, te zbog remećenja javnog reda i mira. Nakon uhićenja noć je proveo u policijskim prostorijama, nakon čega je priveden u tužiteljstvo, gdje mu je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:05