EKSPRESNO PRONAĐEN

Objavljena prijeteća poruka Plenkoviću: Evo zašto je ovog vikenda uhićen bivši branitelj

S obzirom da je i pred sucem istrage ponovio prijetnju, određen mu je istražni zatvor te se trenutačno nalazi u Remetincu
Andrej Plenković
 Olivier HOSLET/POOL/AFP

Portal Telegram u ponedjeljak je objavio sadržaj prijeteće poruke upućene premijeru Andreju Plenkoviću zbog koje je tijekom vikenda uhićen 48-godišnji S.M., nekadašnji pripadnik 4. gardijske brigade.

S obzirom da je i pred sucem istrage ponovio prijetnju, određen mu je istražni zatvor te se trenutačno nalazi u Remetincu.

Dotični muškarac prijavljen je za prijetnju nakon što je 14. listopada na svom Facebook profilu napisao sljedeći status (Telegram ga je prenio bez ikakvih intervencija): “Ne podnosin pandure ali mi je drago što je oni pandur na Markovon trgu preživija. Drago mi je šta ni plenković nije likvidiran jer tog govnara ću ja rišit. Naravno da ću ga ubit legitimno, dakle nakon šta ‘pukne puška’. P.S. za događaj na Markovu trgu je odgovoran upravo udbaški okot plenković”.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 48-godišnjak putem svog mobilnog uređaja pristupio svom profilu na društvenoj mreži te na taj način objavio tekst kojim je iskazao prijetnju usmrćivanjem. Naime, pretragom njegova mobitela policijski su službenici pronašli spornu objavu i na taj način potvrdili sumnju - priopćili su iz PUZ-a.

Zagrebački policajci uhitili su ga, proveli kriminalističko istraživanje i predali ga pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:18