STRAVA U VINKOVCIMA

Opet odgođen početak suđenja za brutalan napad, optužena ‘Zvezda Granda‘ ponudila novac žrtvi

‘Od napada na mene prošle su već dvije i pol godine, a postupak se nije pokrenuo s mrtve točke‘, rekao je Mikuljan
Ivan Mikuljan
 Danijel Soldo/Cropix

Niti u drugom pokušaju nije počelo suđenje Luki Miškulinu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Ivanu Mikuljanu iz Andrijaševaca uslijed kojih je ovaj 23-godišnji mladić ostao slijep te Domagoju Culeju, Gabrijelu Ćekiću i Danijelu Hodaku za sudjelovanje u tučnjavi u Vinkovcima 22.8.2018.

Nakon što se prošli put na Općinskom sudu u Vukovaru nije pojavio prvookrivljeni Miškulin, ovaj put izostao je Hodak, kojemu kao i njegovom odvjetniku poziv nije uredno dostavljen. Stoga je predsjednica sudskog vijeća Branka Soldo novu raspravu zakazala za 11.2. u 11 sati.

- Ovo je sad već smiješno. Od napada na mene prošle su već dvije i pol godine, a postupak se nije pokrenuo s mrtve točke. Prvo nije došao Miškulin, sada Hodak i baš me zanima što će biti u četvrtak - rekao je Mikuljan, koji je i nedavno u velikoj ispovijesti za Jutarnji list izrazio bojazan da bi okrivljenici mogli razvlačiti postupak razni smicalicama unedogled.

Inače, Miškulin, koji se u međuvremenu profilirao u natjecatelja na pjevačkom TV showu u Srbiji 'Zvezde Granda' u jednom je trenutku u sudnici rekao da bi htio dobiti broj Mikuljanovog žiro-računa kako bi mu mogao uplaćivati određenu financijsku pomoć.

Dodao je i da su se on i njegov otac po tom pitanju već bili javili Ivanovom ocu, ali da je on odbio njihovu pomoć i da im je poručio kako će im „uzeti sve”. Ivan Kalauz, branitelj oštećenog Mikuljana na to je poručio da se radi o običnoj predstavi za sud.

- Ako je ranije postojala bilo kakva želja da se mom branjeniku pomogne i da mu se uplaćuje pomoć, to se uvijek moglo napraviti, ali toga do sada nije bilo - rekao je Kalauz, istaknuvši da odštetni zahtjev Ivana Mikuljana iznosi oko 1,5 milijuna kuna.

Smatra da je to razumno s obzirom na činjenicu da je pretrpio veliki strah, neizvjesno liječenje uz nekoliko operacija zbog teških tjelesnih ozljeda uslijed kojih je oslijepio i postao 100-postotni invalid.

Ivanov otac, Ivan stariji, pak, rekao je da ih nikada nitko od napadača na njegovog sina ili njihovih roditelja nije nazvao ni da se ispriča, a kamoli da uplati neku novčanu pomoć. Sutkinja je na to kazala da je eventualno uplaćivanje pomoći optuženika na račun oštećenoga njihova osobna stvar, ali i da bi se u tom slučaju odštetni zahtjev umanjio za iznos koji bi bio isplaćen dogovorno, ako do toga uopće dođe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 22:45