INCIDENT KOD VINKOVACA

Otkrivamo detalje krvavog obračuna: ‘Napali su nas iz čista mira, pa nitko od nas nije navijač!‘

‘Došli su već u četvrtak, tada su počeli tući goste, ja sam dobio palicom po bubrezima i rukama‘, govori nam sudionik sukoba

Obračun kod Vinkovaca

 Jutarnji List | Web Redakcija

U mjestu Cerić kod Vinkovaca u subotu poslijepodne je došlo do žestoke tučnjave, a pretpostavlja se da se radi o navijačkom obračunu. Ovisno o izvoru, navodi se da je u tučnjavi sudjelovalo možda i više od 70 osoba, a korištene su čak i palice, mačete i sjekire. Kafić u kojem se spomenuti incident dogodio teško je oštećen.

Kako smo ranije izvijestili, incident je potvrdila vukovarsko-srijemska policija koja intenzivno traga za počiniteljima.

- Radi se o općinskom kafiću koji je u zakupu. Odmah sam otišao tamo, no policija nam nije dala pristup radi svoje istrage, sve je bilo blokirano - kazao nam je načelnik Općine Nuštar Hrvoje Drinovac, zgrožen događajem.

Jedan sudionik sukoba koji se zatekao kada je sve krenulo kazao nam je kako se radilo o brutalnom napadu.

- Bili su to BBB-i. Došli su već u četvrtak, tada su počeli tući goste, ja sam dobio palicom po bubrezima i rukama. No, tada ih nije bilo mnogo. Vratili su se u subotu u puno većem broju. Nabrojali smo najmanje 15 automobila, uglavnom iz Vukovara, Slavonskog Broda, Zagreba, bilo je čak i njemačkih registarskih oznaka - kazuje svjedok događaja.

Napominje da nisu točne informacije kako su se sukobili pripadnici Boysa i Torcide, već da su napadnuti mladići koji nisu dio niti jedne navijačke organizacije.

- Bila su tu dva muškarca od četrdesetak godina, no sve drugo bili su dečki od 15 do 17 godina koji ne pripadaju nikakvoj navijačkoj skupini. Brutalno su ih napali. Imali su palice, sjekire i mačete. Mladići se nisu mogli obraniti pa su se sklonili u kafić, ali napadači nisu posustajali. Zapalili su kafić s bengalkama, policija kaže da su našli i tragove jednog Molotovljevog koktela. Više je osoba ozlijeđeno, srećom svi lakše - govori naš sugovornik.

Kaže kako nikome u ovom pitomom slavonskom mjestu nije jasno zašto je došlo do napada, odnosno, zašto je baš Cerić odabran kao mjesto gdje će se napasti. Navodi kako se radi o mjestu gdje nikad nije bilo takvih navijačkih sukoba, te da nema nikakve istine u tvrdnjama da su to bili članovi Torcide.

- Boysi su nas napali iz čista mira - rekao je dodavši da je uvjeren kako se radi baš o pripadnicima te navijačke organizacije koji su "poslani iz matične organizacije".

- Policijska uprava vukovarsko-srijemska je dobila dojavu da je 16. travnja oko 16,50 sati više osoba ušlo u ugostiteljski objekt u Ceriću, koji su pritom narušili javni red i mir tako što su nasrnuli na osobe zatečene u tom objektu, te pritom oštetili njegov inventar, nakon čega se ta skupina osoba brzo udaljila s mjesta tog događaja - šturo su izvijestili iz policije no nisu naveli da je incident počeo još u četvrtak.

Njihov glasnogovornik Dragoslav Živković nije nam htio govoriti o detaljima, pa čak ni otkriti je li u tučnjavi bilo osoba koje su zatražile liječničku pomoć. Samo je potvrdio da je došlo do incidenta koji se istražuje.

No, prema Twitter profilu hooligans.cz, koji redovito prati sukobe među navijačima, sukob je bio žestok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:26