SABLAZNIO VJERNIKE

Polugoli Josip plesao na ulazu u crkvu: ‘Imao je limenku piva i neprimjereno izvijao tijelo‘

Na suđenju se doznalo i da Josipu P. ovo nije prvi takav grijeh već ga je policija zatekla i kako se kupa u fontani u centru Vinkovaca
Crkva sv. Euzebija i Poliona
 Cropix: Damir Glibusic

Zbog plesanja golog torza na ulaznim vratima crkve Sv. Euzebija i Poliona, 195 kuna novčane kazne mora platiti Vinkovčanin Josip P. (57). Sankcija je to koju mu je izrekao vinkovački Općinski sud temeljem optužnog prijedloga zbog kršenja članka 13. Zakona o prekršajnima protiv javnog reda i mira.

Na suđenju se doznalo i da Josipu P. ovo nije prvi takav grijeh već ga je policija zatekla i kako se kupa u fontani u centru Vinkovaca.

- Sjećam se da je bio blagdan Velike Gospe oko 9 ujutro kada sam bio upućen na intervenciju pred crkvu na Šokčevićevom trgu u Vinkovcima. Zatekao sam muškarca golog do pasa i s limenkom piva u ruci. Ulazio je i izlazio iz crkve tijekom mise i pritom izvodio neprimjerene plesne pokrete. Izvijao je tijelo. Pred crkvom je bilo više građana koji su negodovali, a neki su ga i fotografirali. Prišao sam mu i legitimirao ga tražeći osobnu iskaznicu. Odveo sam ga potom u policijsku postaju gdje sam ga alkotestirao, no nije mu utvrđena prisutnost alkohola. U razgovoru s muškarcem nisam uspio doznati zašto je poluodjeven plesao na ulazu u crkvu – prisjetio se u sudnici policajac dodajući kako je par dana prije toga bio na intervenciji dok se Josip P. kupao u fontani u parku u centru Vinkovaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:18