UHIĆEN U KARLOVCU

Poznati trener osumnjičen za spolno uznemiravanje djeteta ne ide u istražni zatvor, evo kako je tu odluku objasnio sudac

Trener se tereti za više kaznenih djela, koja su navodno počinjena 2006., 2008., te 2018. godine

Privođenje, ilustrativna fotografija

 CROPIX

Poznatom treneru borilačkih vještina iz Karlovca, koji je prije dva dana uhićen zbog spolnog uznemiravanja djeteta mlađeg od 15 godina, a jučer je ispitan u tužiteljstvu te kod suca istrage, nije određen istražni zatvor.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je odluku temeljio na nekoliko razloga: od navodnog počinjenja djela prošlo je dosta godina te su žrtve sada već punoljetne osobe, a također i zbog starije životne dobi osumnjičenika (71).

Sada se također zna da se trener tereti za više kaznenih djela, koja su navodno počinjena 2006, 2008, te 2018. godine.

- Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, no sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je takav prijedlog te je protiv osumnjičenika odredio mjere opreza zabrane približavanja, te zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvama kao i zabrane obavljanja djelatnosti. Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu uložilo je žalbu na navedenu odluku suca istrage, potvrdili su iz tužiteljstva.

Istražni zatvor nije odredio uz obrazloženje "da se ista svrha može ostvariti i mjerom opreza, i to zabranom približavanja žrtvama, zabrana uspostavljanja ili održavanja veze sa žrtvama kao i zabrana obavljanja određene djelatnosti".

Nepridržavanjem bilo koje od navedenih mjera, ona će biti zamijenjena istražnim zatvorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:54