PRIVEDENA 42 NAVIJAČA

Sud odlučuje o prvim žalbama pripadnika Torcide koji su pritvoreni zbog nereda: Svi tvrde da su žrtve

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici odlučit će o žalbama za pritvor njih 11

Dovođenje uhićenih navijača Hajduka na sud, arhivska fotografija

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

Točno 12 dana od nereda i napada na policajce na benzinskoj crpki kod Desinca, zbog čega su uhićena i pritvorena 42 člana Torcide, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici odlučit će o žalbama za pritvor njih 11. O ostalim žalbama, po skupinama kako pristižu i kako su bili pritvarani, odlučivat će se sljedećih dana.

- Žalbe odvjetnika za prvih 11 istražnih zatvorenika sud je zaprimio te se tročlano izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici, koje, da napomenem, prethodno nije odlučivalo o istražnom zatvoru, povuklo na vijećanje - rekla nam je sutkinja Kornelija Kallay Blažeković, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Iako su svi prvi dan bili smješteni u zatvor Remetinec, zbog činjenice da moraju biti odvojeni nakon nekoliko dana sedmorica su završila u gospićkom zatvoru, a osmorica u bjelovarskom.

Policija ih sumnjiči da su bili dio veće skupine navijača u praćenoj koloni koja se 21. svibnja oko 21.30 sati zaustavila kod benzinske postaje i onemogućila daljnji promet po A1 u smjeru Splita. Njih nekoliko stotina je izašlo iz svojih vozila "naoružani" bocama, kamenjem, upaljenom pirotehnikom, teleskopskim palicama, noževima, lancima, bokserima i šipkama.

Na policijske naredbe su se svi izgrednici oglušili te su pokušali nasilno ući u zaključanu prodavaonicu s djelatnicima benzinske. Bacali su pritom upaljenu pirotehniku, a dio navijača je predmete bacao na policijske aute pa su ozlijeđena tri policajca nakon čega su oni ispalili više upozoravajućih hitaca iz službenog oružja. Navijači su okružili policijsko vozilo, u njega ubacili bengalku i pritom lancima i noževima sprečavali policajce da izađu. Od prvog dana svi uhićeni tvrde da nitko od njih nije sudjelovao u napadu, nego da su svi kolateralne žrtve drugih huligana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 02:34