SADIO BLIZU KUĆE

U Vojniću uhićen 56-godišnjak: Policija kod njega pronašla 329 stabiljki marihuane

Muškarca se tereti da je marihuanu uzgajao od travnja do 2. listopada 2020.
 Luka Gerlanc/Cropix

U Vojniću nedaleko Karlovca je uhićen 56-godišnjak za kojega sumnjaju da je uzgojio čak 329 stabljiki marihuane. On je potom priveden u Općinsko državno odvjetništvo, te sucu istrage, koji mu nakon ispitivanje nije odredio istražni zatvor.

U tužiteljstvu kažu da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 56-godišnjak od travnja 2020. do 2. listopada 2020. u Vojniću, u blizini kuće u kojoj boravi, na dvije parcele, protivno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje distribucije droge na ilegalnom tržištu, posadio i uzgojio ukupno 329 stabljika konoplje tipa droga cannabis marihuana.

- Osnovano se sumnja i da je radi daljnje distribucije na ilegalnom tržištu posjedovao 1841,5 grama biljne tvari, droge cannabis marihuana, a koja se nalazi na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, dodaju.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio i 56-godišnjaku odredio mjeru opreza redovitog javljanja jednom mjesečno u nadležnu policijsku postaju.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu na tu odluku je uložilo žalbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 00:48