PORUŠENI GRAD

Dogradonačelnik Siska poslao apel Vladi: ‘Nemamo dovoljno mehanizacije, trebaju nam i statičari‘

Marko Krička kaže kako je pomoći pristiglo i više nego što je potrebno, naročito kada se radi o dekama, poplunima i odjeći.
Marko Krička, dogradonačelnik Siska
 Damir Krajac/Cropix

Velika gužva vlada ispred Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska, gdje se prikupljaju paketi pomoći u hrani i odjeći koji dolaze iz čitave Hrvatske. S ovog mjesta svako malo pod rotirkama i sirenama odlaze vatrogasci, saniraju i ruše dimnjake i pomažu u raščišćavanju grada.

Tu je i privremeno sjedište sisačke gradske uprave, s obzirom da je gradska vijećnica u centru urušena i potpuno neuporabljiva.

Marko Krička, sisački dogradonačelnik i zapovjednik gradskog stožera kaže kako je pomoći pristiglo i više nego što je potrebno, naročito kada se radi o dekama, poplunima i odjeći.

Stoga je pozvao građane da ne moraju dolaziti samoinicijativno i dostavljati pakete već da se koordiniraju s Crvenim križom i Civilnom zaštitom.

- Život se lagano vraća u normalu, vidjeli ste i sami, ulice se čiste, sva mehanizacija je na terenu. Ipak, ono što nam je kritično potrebno jesu strojevi za rad na visinama, nemamo dovoljno mehanizacije pa zovemo Vladu da nam pomogne. Također nema i dovoljno statičara, a mnogi ljudi čekaju njihovu procjenu da znaju mogu li se vratiti u kuće i stanove. Od osam škola na sisačkom području, u pet smo otvorili prihvatne centre gdje je smješteno više od stotinu ljudi. Neki će useliti i danas, govori nam Krička.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:16