NIJE MU PRVI PUT

'ENFANT TERRIBLE' HR NOGOMETA PONOVNO U AKCIJI Uhvaćen kako vozi svog BMW-a iako mu je dozvola već bila oduzeta, dobio paprenu kaznu i zabranu vožnje

 Ronald Goršić / CROPIX

Anas Sharbini - jedan od najpoznatijih nogometaša HNK Rijeka svih vremena, koji sada brani boje 'Grobničana', kažnjen je sa šest tisuća kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca, zbog toga što je zatečen u vožnji u vrijeme kada mu je na snazi bili ranija zabrana vožnje, piše Novi list.

Presudio je tako Prekršajni sud u Rijeci, odnosno Stalna služba u Delnicama, koji je nepravoćnom presudom odredio kako će se smatrati da je novčana kazna u cijelosti plaćena ako u roku nakon pravomoćnosti presude uplati dvije trećine novčane kazne, odnosno četiri tisuće kuna.

Sharbini je oglašen krivim zbog toga što je 18. ožujka ove godine, oko 1 sat u noći, zatečen dok je vozio BMW u Zastenicama, iz smjera Dražica prema Čavlima. Zaustavili su ga policijski službenici, a kontrolom je utvrđeno da sjedi za upravljačem u vrijeme kada mu je 'na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije', u vremenu od 28. veljače do 28. ožujka ove godine, po rješenju Postaje prometne policije Rijeka.

Sharbini je za prometni delikt procesuiran u delničkoj ispostavi riječkog Prekršajnog suda temeljem optužnog prijedloga riječke Postaje prometne policije. Glavna rasprava održana je bez prisutnosti Sharbinija, nakon što su se pozivi za dvije rasprave vratili neuručeni, pa je poziv stavljen na oglasnu ploču suda. U dokaznom postupku sud je obavio uvid u evidenciju Ministarstva pravosuđa, u kojoj se navodi da je Sharbini već pravomoćno kažnjavan zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 06:51