SMRT OMILJENOG PJEVAČA

FOTOGRAFIJE IZ ZRAKA ZABILJEŽILE GRANDIOZNI OPROŠTAJ Ovako je Split, dostojanstveno i s mnoštvom emocija, ispratio svog velikog sugrađanina Olivera

 
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Nešto prije 22:30 u Velu Luku je uplovio katamaran koji je oko dva i pol sata plovio od Splita s lijedom Olivera Dragojevića. Čitavim putem pratile su ga dvije topovnjače Hrvatske ratne mornarice i stotine civilnih brodica, brojni otočani pozdravljali su ga ispaljujući baklje da bi Jadrolijin katamaran u mjesti posljednjeg Oliverovog počivališta uplovio u tišini.

A cijeli veličanstveni ispraćaj započeo je u kasnim poslijepodnevnim satima u Splitu gdje je veći broj građana okupljenih na Rivi ispratilo svog sugrađanina.

Prema procjeni policije na ispraćaju je bilo više od deset tisuća ljudi koji su na visokim temperaturama i jakom suncu strpljivo bili raspoređeni duž cijele Rive i gatova uz nju, ali i u Marmontovoj, na Matejušci, te na Prokurativama.

Lijes s Oliverovim tijelom se u 19.50 sati ukrcao na katamaran Jadrolinije, te zajedno sa članovima obitelji Dragojević otplovio za Korčulu. Uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala, velikog zvona na zvoniku sv. Duje, pratili su ga brodovi Lučke kapetanije MUP-a i HRM-a.

Pogledajte veličanstvene prizore splitske luke snimljene iz zraka:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 03:36