‘ZAVARAVAJU JAVNOST‘

HDZ-ovi vijećnici optužili Zoričića: ‘On pristaje na netransparentnu politiku stranke Možemo!‘

"Povjerenstvo za provedbu natječaja sastavljeno je u tajnosti, bez ijednog predstavnika opozicije", poručili su Jurkić i Soldatić.
Gradonačelnik Pule Filip Zoričić
 Mirko Ferlin/Cropix

HDZ-ovi vijećnici u pulskom Gradskom vijeću Mirko Jurkić i Sean Soldatić ustvrdili su u ponedjeljak da se izbor novih članova nadzornih odbora trgovačkih društava u vlasništvu Pule provodi netransparentno, a pulska vlast zavarava javnost pričama o stručnosti.

“Izbor članova nadzornih odbora trgovačkih društava u vlasništvu Grada provodi se netransparentno, Povjerenstvo za provedbu natječaja sastavljeno je u tajnosti, bez ijednog predstavnika opozicije, a upitno je jesu li izabrani članovi kvalificirani za obavljanje takvog posla”, rekao je Jurkić na konferenciji za novinare optuživši aktualnu vlast da nastavlja politiku bivše IDS-ove vlasti.

Riječ je o političkom, a ne stručnom povjerenstvu, tvrde HDZ-ovi gradski vijećnici, pri čemu je "stranka Možemo predvodnik politike netransparentnosti, dok gradonačelnik Filip Zoričić na to bespogovorno pristaje".

U Povjerenstvo za provedbu natječaja za odabir članova nadzornih odbora trgovačkih društava u vlasništvu ili suvlasništvu Pule, koje je imenovao gradonačelnik, postavljene su samo osobe iz vladajuće koalicije, odnosno predstavnici Možemo, SDP-a i Nezavisne liste Filipa Zoričića te dva gradska službenika.

Soldatić je ocijenio kako nema transparentnosti u radu tog povjerenstva što podsjeća na prijašnju vladavinu IDS-a, koji je netransparentno provodio kadroviranja i imenovanja.

"Transparentnost i demokratičnost ne mogu se primjenjivati selektivno, ista praksa treba jednako vrijediti za sve procese upravljanja. Nećemo biti dijelom predstave u kojoj je demokracija samo fikcija”, poručio je Jurkić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:14