REAKCIJA PREMIJERA

‘Ivanišević je pozitivan? Druženje s tenisačima trajalo je dvije-tri minute, tu je priči kraj‘

Ponovno se postavlja pitanje hoće li se i premijer opet testirati nakon što je objavljeno da je i Goran Ivanišević pozitivan
Plenković s Đokovićem i Ivaniševićem u Zadru
 Adria Tour

Goran Ivanišević, hrvatski tenisač i trener Novaka Đokovića, objavio je da je pozitivan na koronavirus. Hoće li se premijer, koji se susreo s obojicom zaraženih sportaša, testirati?

- Druženje s tenisačima trajalo je dvije-tri minute, bez onoga što se epidemiološki tretira kao bliski kontakt. Goranu želim brz oporavak - rekao je u petak Andrej Plenković, a prenosi N1.

Podsjetimo, prije nekoliko dana otkriveno je i kako je na koronavirus pozitivan Novak Đoković.

Prije toga, na Adria Touru u Zadru, s Đokovićem se susreo i premijer Plenković. Kontakt je bio kratak, Plenković se testirao i nalaz mu je bio negativan, a epideimolozi su rekli da kontakt koji su Đoković i on imali ne spada pod definiciju bliskog kontakta te kako premijer ne mora u samoizolaciju.

Plenković je, kako se vidi na fotografijama iz Zadra, bio i pored na koronavirus pozitivnog Gorana Ivaniševića. Zato se ponovno postavlja pitanje hoće li se premijer opet testirati nakon što je objavljeno da je i Ivanišević pozitivan.

- Tenisači su proveli dane zajedno, a drugi dvije-tri minute. To je ta razlika i tu je priči kraj. Razumijem da je kampanja, razumijem želju ostalih da bi bilo super da je predsjednik HDZ-a u samoizolaciji, no velika je razlika između mog susreta i toga što su tenisači proveli čitav dan zajedno - izjavio je premijer koji se, kaže, konzultira s epidemiolozima.

- Velika je razlika između zaraženih i oboljelih, bolest je sad lakša. Ja nisam 'uradi sam' kad se radi o zdravlju. Običavam slušati stručnjake, ne konzultiram se s nadriliječnicima - rekao je Plenković.

Na pitanje "što će biti s izborima ako se nastavi povećavati broj zaraženih", odgovorio je:

- Sad bi SDP htio predsjednika HDZ-a staviti u izolaciju pa da ne moraju doći na sučeljavanje. Ako i Škoro i Maras vape za time da ja odem u izolaciju, onda to treba gledati u tom kontekstu. Nitko iz SDP-a, niti Škoro, nije osigurao Hrvatskoj toliko financiranja, zadržao kreditni rejting, da svi imaju sigurne mirovine i plaće, da smo spremni reaktivirati gospodarstvo i štititi se od koronavirusa - zato na izborima možete izabrati ove ozbiljne ili šarlatane - zaključio je premijer Plenković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:18