ČLAN UPRAVE HEP-a

Izvor iz HNS-a za Jutarnji: Dujmićeva uloga u aferi Josipe Rimac trebala bi biti zanemariva

‘Da, istina je da je Dujmić na HNS-ovoj listi. Čuo sam se s njim i rekao mi je da ne zna zašto se našao u toj priči‘
Saša Dujmić
 Hep

Saša Dujmić, član HEP-ove Uprave koji se našao pod proširenom istragom USKOK-a protiv bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac, kandidat je na HNS-ovoj listi za Sabor u X. izbornoj jedinici.

- Da, istina je da je Dujmić na HNS-ovoj listi. Čuo sam se s njim i rekao mi je da ne zna zašto se našao u toj priči jer dokument koji bi nekome omogućio stalni radni odnos u HEP-u treba dobiti najmanje četiri potpisa odgovornih osoba u HEP-u, a posljednji potpis stavlja predsjednik Uprave. Stoga bi njegova uloga u navodnom davanju stalnog angažmana sestri Josipe Rimac trebala biti zanemariva - doznajemo iz izvora u HNS-u.

Dujmić se, naime, našao pod istragom zbog toga što USKOK navodno sumnja da je sredio posao na neodređeno Biserki Vujić, sestri Josipe Rimac. Vujić je u Elektri Šibenik dobila ugovor na neodređeno, za što je Dujmić osobno dao suglasnost. Istražitelji tvrde da za produljenje ugovora Vujić navodno nije bilo uvjeta. Zbog tog poteza Dujmić je osumnjičen za zloporabu položaja i ovlasti, a Josipi Rimac na teret se stavlja trgovanje utjecajem. Dujmić se na listi za Sabor našao na 13. mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:57