APEL BAKE BRANKE

Prva osoba cijepljena u RH nema nuspojava i poziva sve da se cijepe: ‘Ajde mladi, mi vas čekamo‘

Ona je kao djevojčica od četiri godine izgubila oca, majku i sestru od tuberkuloze, bolesti koja je zahvaljujući cjepivu suzbijena
 Denis Lovrovic/AFP

Branka Aničić (81) prva je osoba koja je u Hrvatskoj primila cjepivo protiv koronavirusa. Ova je umirovljenica za RTL rekla da se nakon cijepljenja osjeća dobro, a nuspojava nema.

- Jako sam dobro! Izvrsno! Cijepljenje je prošlo bez problema, ali ne samo kod mene nego kod svih korisnika domova koji su se cijepili. Nimalo se nisam bojala. Ja sam to toliko priželjkivala i nikad se nisam nadala da će to biti tako brzo, ispričala je Branka i dodala da su je iznenadili brojni pozivi koje je primila nakon što se cijepila.

- Sa svih strana pozivi, pohvale. Malo opterećuje, ali, evo..., kaže i dodaje da si nije ni prepoznala glas na televizijskim prilozima o njoj. Prije snimanja se, otkriva, ipak malo sredila.

- Pa bilo je malo sređivanja, moram iskreno priznati. Ja sam morala odvojiti vrijeme i to sam sama napravila. Morala sam si malo obojiti kosu, osvježiti frizuru. Sve sam sama napravila, kaže Branka.

Prva Hrvatica koja je primila cjepivo portiv koronavirusa kaže da vjeruje stožeru i sluša svako njihovo obraćanje. Zna da mnogi kritiziraju rad Stožera.

- Možda se ne može udovoljiti svima. Konačno, ljudsko srce nikada zadovoljno nije. Nikada, kaže Branka i ističe da je cijepljenje iznimno važno.

Naime, ona je kao djevojčica od četiri godine izgubila oca, majku i sestru od tuberkuloze, bolesti koja je sada, zahvaljujući cjepivu, suzbijena.

- Jedino su mene uspjeli spasiti liječnici u Rockfelerovoj, kaže Branka i poziva i mlade da se cijepe.

- Pomoći ćete sebi, svojim roditeljima, bakama i djedovima. Ajde mladi, mi vas čekamo, poručila je baka Branka za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:15