BITKA ZA GROBLJA

Šegota bi ipak zadržao direktorsku fotelju, ali ga Zagrebački holding više ne želi

‘Dok se ne raspiše natječaj i ne imenuje novi direktor, ja sam direktor, a to ću dokazati, bude li potrebno, i u sudskom sporu‘
Patrik Šegota
 Darko Tomaš/Cropix

Iako je donedavni direktor Gradskih groblja Patrik Šegota, koji je početkom mjeseca podnio ostavku zbog afere s najmom kućica na Mirogoju, jučer u medijima izjavio da je povukao svoju ostavku, u Zagrebačkom holdingu ostaju pri tome da je on tek bivši.

- Da, povukao sam ostavku na mjesto šefa podružnice. Učino sam to u pismu predsjednici Uprave Zagrebačkog holdinga koje sam joj uputio jučer. U pismu sam naveo da povlačim ostavku jer u međuvremenu nisam dobio nikakvo očitovanje glede moje ostavke koju sam podnio 10. studenog te ću na temelju ugovora o radu, kao i činjenice da sam još upisan u registar, i dalje obavljati tu dužnost - kaže Šegota. Međutim, iz Zagrebačkog holdinga poručuju da je postupak njegova "brisanja" iz registra već u proceduri i da nema govora o "povlačenju ostavke" jer se ne radi o dužnosti.

Mandat završen

"Gospodin Šegota je 9. studenog podnio ostavku s primjenom od 10. studenog, čime mu je mandat završen te je imenovan vršitelj dužnosti voditelja do izbora novog. Ostavka je zaprimljena i procesuirana, sukladno važećim pozitivnim propisima, a u prilog tome govori i obavljena primopredaja dužnosti između bivšeg voditelja podružnice i vršitelja dužnosti.

Gospodin Šegota je trenutačno na korištenju plaćenog godišnjeg odmora", stoji u odgovoru Senke Knežević iz Ureda Uprave Zagrebačkog holdinga. Šegota nam, pak, sugerira da za mišljenje pitamo stručnjaka za trgovačko pravo.

Sudski spor

Pitamo ga je li njegova namjera hvatati se za administrativne zavrzlame kako bi se održao na poziciji ili postoji neki dogovor s gradonačelnikom Milanom Bandićem, a Šegota uzvraća:

- Dok se ne raspiše natječaj i ne imenuje novi direktor, ja sam direktor, a to ću dokazati bude li potrebno i u sudskom sporu. Ostavku sam podnio uslijed silnih medijskih pritisaka o možebitnim propustima i nepravilnostima kod provođenja natječaja za zakup zemljišta na Mirogoju za postavljanje montažnih objekata namijenjenih prodaji cvijeća, svijeća i drugih potrepština.

Isto tako, nisam želio ostankom na rukovodećem mjestu na bilo koji način utjecati na rad Kontrolnog ureda Zagrebačkog holdinga i Kontrolnog ureda Grada Zagreba glede tog predmeta. Kako nijedan o tih ureda nije našao nikakve nepravilnosti u radu, odlučio sam povući ostavku i nastaviti obavljati poslove u skladu s mojim ugovorom o radu.

Podsjetimo, Šegota je podnio ostavku nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na groblju Mirogoj. Na natječaju koji je trajao samo četiri radna dana pobijedile su četiri tek osnovane tvrtke.

Je li netko podnio ostavku zbog afere Sljemenska žičara?

Patriku Šegoti se možda nije svidjelo mjesto savjetnika u Gradskoj plinari, koje su mu, navodno, ponudili u zamjenu za funkciju na koju je podnio, a sada povukao ostavku.

- Je li netko podnio ostavku zbog afera Sljemenska žičara ili nadstrešnica u Kašini od 150.000 kuna - propitkuje Šegota te dodaje da je ostavku u tom trenutku podnio iz moralnih razloga.

- Ali, u međuvremenu su svi razlozi zbog kojih sam to učinio otklonjeni, stoga sam povukao ostavku - tvrdi.

Šegota je, kaže, trenutno na godišnjem odmoru.

- Koristim godišnji odmor jer se ne sjećam kada sam bio slobodan otkako sam na čelu Gradskih groblja. Rekao sam: i prema ugovoru o radu i prema zakonu o trgovačkim društvima i upisu u registar u trgovačkom sudu, i dalje sam voditelj podružnice Gradska groblja - tvrdi Šegota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:50