KORONA SEZONA

Slovenci koji na Krku ljetuju uz glasnogovornika svoje vlade Kacina ogorčeni: Bolje da je šutio!

Slovenija razmatra mogućnost da Hrvatsku stavi na crvenu listu koja se uvodi za zemlje u kojima se bilježi porast broja zaraženih
Jelko Kacin čisti svoj bazen ispred kuće
 CROPIX

Slovenija razmatra mogućnost da Hrvatsku stavi na crvenu listu koja se uvodi za zemlje u kojima se bilježi značajan porast broja zaraženih, a to bi značilo da bi svatko tko ulazi u Sloveniju morao u karantenu na 14 dana.

- To je tako tipično, političarski… Uvijek su sami sebi na prvom mjestu i skloni jedna pravila postavljati sebi, a druga svima ostalima, komentirao je za Novi list jedan slovenski turist, koji ljetuje na Krku u mjestu Klimno, u kojemu ljetuje i Jelko Kacin, glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19, kojega su fotoreporteri Jutarnjeg lista i jučer snimili u njegovoj vili.

Glasnogovornik Kacin izrekao je prijetnju Hrvatskoj da će uvesti mjere za povratak njihovih državljana s ljetovanja na Jadranu samo nekoliko dana nakon što se i sam, okupan i osunčan, kući vratio s Kvarnera.

- Mislim da ipak nije toliki licemjer te da su njegove riječi, o kojima se danas očito priča i u Hrvatskoj, ali i Sloveniji, one koje je izgovorio ili pak morao izgovoriti kao glasnogovornik Vlade, a ne i kao čovjek koji u ovom mjestu ljeti bezbrižno uživa, isto onako kao što uživamo i svi mi ostali, rekla je druga Kacinova sunarodnjakinja koja je željela ostati anonimna, poput ostalih sugovornika Novog lista.

Od jednog stalnog stanovnika Klimna u kojem se jučer uvelike pretresala spomenuta tema, doznaje se da je u trenutku obilaska Kacinova susjedstva, slovenski političar boravio u svojoj ljetnoj rezidenciji u koju je, kažu otočani dobro upućeni u mjesnu svakodnevicu, po tko zna koji put ove godine doputovao svojim automobilom.

- Svi Slovenci s kojima sam razgovarao, a razgovarao sam s mnogima danas o toj temi, odmahuju rukom i govore da bi Kacinu bilo bolje da po pitanju crvenih listi i postrožavanja pravila za prelaženje granica, odnosno ulazaka u Sloveniju ništa nije rekao, kaže jedan od žitelja Klimna u kojem, posebice u vikendaškim redovima, već odavna i uvjerljivo dominiraju upravo Slovenci.

Sugovornica s početka priče, slovenska vikendašica koja u ljetnom periodu već godinama odsjeda u svojom stanu za odmor u jednoj od brojnih ondje podignutih višestambenih građevina, napomenula je i da ne shvaća što bi se i kako bilo kakvim postroženjem graničnih mjera sad uopće moglo i trebalo postići.

- Ključ svega je zdrav razum i samodisciplina svakog od nas. Ako paziš, ne guraš se u gužve, niti posjećuješ mjesta gdje je prevelika koncentracija ljudi, sve je OK, i u Sloveniji, i u Hrvatskoj, pa i na Islandu. Ako se pak ponašaš neodgovorno, onda je također svejedno jesi li u Ljubljani, u Zagrebu ili na Krku, zaključila je napomenuvši da se, osobno, za sad još uvijek ne obazire na medijska spominjanja novih pravila.

Rekla je i da zbog njih ne kani kratiti svoj boravak na moru, odnosno u mjestu u kojem se, najviše zbog socijalnih pravila koja si sama postavlja i kojih se drži, ne osjeća niti najmanje ugroženo u smislu mogućnosti zaraze koronavirusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:22