PREDIVNA GESTA

Slovenski vatrogasci pomažu Petrinji: Donijeli smo kuhinju i imamo pun kombi radijatora i grijača

Javit će se lokalnim vatrogascima kako bi ponudili svoje usluge i dodatnu materijalnu pomoć
Gasilci Kobarid

Među velikim brojem onih koji su u srijedu stigli u pomoć Petrinji su i slovenski vatrogasci koji su ondje donijeli kuhinju, radijatore i znanje.

Vatrogasci iz Kobarida dostavili su pomoć koje Petrinji šalje slovensko Udruženje kampova.

„Donijeli smo kuhinju i imamo pun kombi radijatora i grijača”, rekao je Sašo Rosič koji je vozio jedan od četiri vozila s pomoći koja su u srijedu stigli iz Kobarida.

Kazao je i kako će se, kad dostave pomoć, javiti lokalnim vatrogascima kako bi ponudili svoje usluge i dodatnu materijalnu pomoć.

image
Gasilci Kobarid

Rosič je rekao kako nisu imali nikakav problem s prelaskom granice, što je inače otežano mjerama protiv koronavirusa, jer imaju papire s podacima kome donose pomoć.

Kobarid je i sam bio poprište dvaju potresa. Jedan od najjačih u povijesti Slovenije pogodio je to područje 1998. s magnitudom 5,6 stupnjeva po Richteru, uništivši više od 4.000 tisuće objekata, a u potresu 2004. snage 4,9 stupnjeva život je izgubila jedna osoba.

Na područje Petrinje i okolnog područja u srijedu i dalje stiže velika količina pomoći. Do grada se od silaska s autoceste kod Lekenika vozi u kolonama, a po registracijama automobila vidi se da pomoć stiže iz svih dijelova Hrvatske, od Dubrovnika i Slavonskog Broda do Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:42