NISKE TEMPERATURE

Split: sve mjerodavne službe u gradu su u pripravnosti zbog mogućeg zahlađenja

Prema vremenskim prognozama, veća je opasnost od hladnoće nego od oborina, poručili su iz Gradske uprave
 Vladimir Dugandžić/Cropix

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Splita i zamjenik gradonačelnika Nino Vela stavio je u pripravnost sve mjerodavne službe kako bi pravodobno reagirale na moguće izvanredne vremenske uvjete, priopćeno je u ponedjeljak iz Gradske uprave

Napominje se da je najavljeno hladnije vrijeme i niske temperature, koje bi od četvrtka na splitskom području mogle biti ispod ništice, što bi moglo uzrokovati smrzavanje, mraz i poledicu.

Prema vremenskim prognozama, veća je opasnost od hladnoće nego od oborina, poručili su iz Gradske uprave.

Kako na cestama ne bi bilo poledice, ekipe za održavanje javnih cesta preventivno već 15 dana posipaju prometnice u brdskom predjelu grada, podmosorskim mjesnim odborima, a prije samog dolaska hladne fronte to će učiniti i na području cijeloga grada.

Ekipe za održavanje pješačkih površina također su stavljene u pripravnost za posipavanje bude li potrebe, a svim dječjim vrtićima i osnovnim školama u prosincu je dostavljen materijal za posipavanje. Svim javnim ustanovama dan je nalog da osiguraju sigurne pristupe svojim zgradama, navodi se u priopćenju.

Građani se pozivaju da na vrijeme zaštitite vodomjere, vodovodne instalacije, hidrantske priključke i slavine koji su izloženi hladnoći, koji su izvan objekata ili u negrijanim objektima (vikendice, garaže, konobe i slično).

Starijim i osjetljivijim građanima preporučuje se da se ne izlažu niskim temperaturama bez potrebe. Također se pozivaju građani koji znaju da je nekim starijim i nemoćnim osobama te beskućnicima potrebna pomoć da to jave mjerodavnim službama, Crvenom križu i Udruzi MoSt.

"Čuvajte sebe i svoju imovinu, pomozite bližnjima, nemoćnima i starijima pri nabavi potrebnih namirnica kako biste ih poštedjeli izlazaka na hladnoću", poručili su iz splitske Gradske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 11:48