KRŠENJE MJERA

Splitska policija prekinula zabavu i rastjerala 31 osobu, alkoholizirani gost pokušao pobjeći

Izlaskom policije na teren utvrđeno je da je 53-godišnji vlasnik tog prostora organizirao privatno druženje protivno odluci Stožera
Ilustracija
 Vlado Kos/Cropix

Splitska policija je tijekom petka i do subote ujutro obavila nadzor ukupno 427 ugostiteljskih i raznih drugih objekata u kojima bi se mogli okupljati osobe suprotno propisanim odlukama Stožera civilne zaštite o ograničavanju javnih i drugih okupljanja.

Nije bilo, doznaje se od Antonele Lolić, glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske, većih i značajnijih kršenja nametnutih ograničenja osim u jednom slučaju u ulici Boktuljin put na splitskim Brdima gdje je u jednom privatnom prostoru zatečena 31 osoba, javlja Slobodna Dalmacija.

Izlaskom policije na teren utvrđeno je da je 53-godišnji vlasnik tog prostora organizirao privatno druženje protivno odluci Stožera po kojoj na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše 10 osoba.

Vlasniku prostora izdan je prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojem može dobiti novčanu kaznu od pet do 10 tisuća kuna. Nadalje, četiri osobe koje su bile nazočne za zabavi dobile su obvezni prekršajni nalog s kaznom od po 500 kuna zbog toga što nisu nosili zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Ostalim prisutnima izdana su pisana upozorenja također zbog toga što nisu imali zaštitne maske, ali nisu novčano kažnjeni.

Jedan od prisutnih je još kažnjen i zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju jer je, vidjevši policajce, izašao i sjeo u svoj automobil iako je bio vidno alkoholiziran. Upalio je vozilo i krenuo, no zaustavljen je i alkotestiran te mu je utvrđeno 1,65 promila alkohola u krvi, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:01